Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εμβολιασμοί: Ανοίγει τον Αύγουστο η πλατφόρμα για τους 12 – 15 ετών

Έκκληση του υπουργού Υγείας στους άνω των 55 να εμβολιαστούν

26 Ιουλίου 2021 09:09
Εμβολιασμοί: Ανοίγει τον Αύγουστο η πλατφόρμα για τους 12 – 15 ετών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 – 15 ετών, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας 26/7 στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους άνω των 55 να εμβολιαστούν.

«Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ακόμα ο Βασίλης Κικίλιας κάλεσε όλους να κάνουν τεστ ενόψει Δεκαπενταύγουστου και απευθύνθηκε για ακόμα μία φορά στους νέους παροτρύνοντας τους να εμβολιαστούν πριν τις διακοπές έστω και με μία δόση.

 Εμβολιασμοί: Ανοίγει τον Αύγουστο η πλατφόρμα για τους 12 – 15 ετών

Άμεσα μέτρα: Αυτοί είναι οι επόμενοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην χώρα, με τις καθημερινές μετρήσεις κρουσμάτων να δείχνουν πως υπάρχει κίνδυνος, αν δεν υπάρξει άμεσα κάλυψη μέσω του εμβολιασμού, και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται για τις επόμενες κατηγορίες πολιτών, όπου θα γίνει υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και:

  • οι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή πέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική
  • Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα. Πάντως, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο με «φειδώ» και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Στο μεταξύ, προς παράταση και μετά την 31η Αυγούστου οδεύει και το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Γενικά, πρόθεση της κυβέρνησης είναι όσο ο καιρός επιτρέπει τα τραπεζάκια έξω, το υφιστάμενο καθεστώς να παραμείνει ως έχει και να λάβει εν καιρώ τις αποφάσεις της με βάση την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί τότε στη χώρα.

Πάντως, προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το εάν θα χτιστεί έγκαιρα το «τείχος ανοσίας» δεδομένου ότι όπως μετέδωσε χθες ο ΣΚΑΪ οι ανεμβολίαστοι ενήλικες αγγίζουν τους 3.138.000. Όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί μέχρι τέλος του έτους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share