Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πιστοποιητικά "μαϊμού" με 500 ευρώ! Τεράστια απάτη σε βάρος της δημόσιας υγείας

Αποκάλυψη σοκ!

26 Ιουλίου 2021 08:49
Πιστοποιητικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα 500 ευρώ η «ταρίφα» για ψεύτικες βεβαιώσεις εμβολιασμού σε ανεμβολίαστους - Οι επιστολές που λαμβάνουν Βολιώτες και οι γιατροί στη Βουλγαρία - Πώς ψαρεύουν πελάτες… μέσω των social media!

Απάτη ολκής σε βάρος της δημόσιας υγείας με σκοπό προφανώς το κέρδος, αλλά και την παραπλάνηση των αρχών έχουν στήσει επιτήδειοι με φόντο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού θεωρείται το «διαβατήριο» του κάθε πολίτη, με βάση τα μέτρα που ισχύουν για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Είναι το «κλειδί» που ξεκλειδώνει πόρτες για τις μετακινήσεις για διακοπές ή επαγγελματικά ταξίδια εντός και εκτός συνόρων, καθώς επίσης και για σειρά άλλων δραστηριοτήτων.

Ομως υπάρχουν ακόμη π0λλοί άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί είτε γιατί είναι αρνητές του εμβολίου, είτε γιατί συντρέχουν λόγοι υγείας, που δεν τους επιτρέπουν ακόμη να κάνουν το εμβόλιο.

Δυστυχώς λειτουργεί ως κίνητρο ώστε επιτήδειοι να θέλουν να πλουτίσουν σε βάρος της δημόσιας υγείας και της προσωπικής ασφάλειας του κάθε ανυποψίαστου πολίτη.

Πώς; Τάζουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν, με το αζημίωτο φυσικά, πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ανεμβολίαστους χωρίς να χρειαστεί να «τσιμπηθούν».

 Πιστοποιητικά 'μαϊμού' με 500 ευρώ! Τεράστια απάτη σε βάρος της δημόσιας υγείας

Το κίνητρο φυσικά όσων ενδεχομένως «τσιμπήσουν» είναι να πάρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να κάνουν εμβόλιο.

Τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εξασφαλίζονται μέσω Βουλγαρίας από γιατρούς που δραστηριοποιούνται στη γείτονα χώρα. Οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί επαγγελματίες υγείας φέρεται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αλυσίδα της κομπίνας που έχει στηθεί, αφού είναι εκείνοι που πιστοποιούν τη συμμετοχή στην εμβολιαστική διαδικασία. Η «ταρίφα» είναι καθορισμένη στα 500 ευρώ.

Στον Βόλο μέχρι στιγμής τουλάχιστον 20 άτομα έχουν δεχθεί «όχληση» από ανθρώπους, που υποστηρίζουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν… για να πιστοποιηθούν σαν εμβολιασμένοι, μολονότι δεν έχουν καν περάσει την πόρτα εμβολιαστικού κέντρου!

Το μονοδοσικό Johnson& Johnson και οι πελάτες… μέσω social media

Οι επιτήδειοι ψαρεύουν πελάτες… κυρίως μέσω των social media. Αφού τους πείσουν ότι μπορούν να τους εξασφαλίσουν το «μαϊμού» πιστοποιητικό και πληρωθούν για τις «υπηρεσίες τους», ταχυδρομικώς ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει τη ψεύτικη βεβαίωση.

Το εμβόλιο που υποτίθεται ότι έχουν κάνει είναι το μονοδοσικό της Johnson&Johnson. Οι επιτήδειοι για να πείσουν τα «θύματά» τους διαβεβαιώνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν ανιχνεύεται στο αίμα. Ακόμη δηλαδή και αν χρειαστεί κάποιος να υποβληθούν σε ειδική ιατρική εξέταση για να πιστοποιηθεί αν πράγματι έχει εμβολιαστεί ή όχι, δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι ο εμβολιασμός ήταν εικονικός.

Ετσι επιτήδειοι πλουτίζουν αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μεγάλο μέρος πολιτών παραμένει ανεμβολίαστοι θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, αφού ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να κολλήσουν κορονοϊό, να διασπείρουν τη νόσο και να βάλουν σε κίνδυνο ζωής ακόμη και εκείνους που δεν μπορούν για λόγους ιατρικούς να εμβολιαστούν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share