Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλος στο lockdown στη Μύκονο: Το μοντέλο της Πάρου και τα 9 νησιά που βρίσκονται κοντά στο "λουκέτο"

Συναγερμός στη κυβέρνηση!

26 Ιουλίου 2021 07:40
Τέλος στο lockdown στη Μύκονο: Το μοντέλο της Πάρου και τα 9 νησιά που βρίσκονται κοντά στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τίτλοι τέλους πέφτουν σήμερα, Δευτέρα (26/07) στο «μίνι» lockdown που είχε επιβληθεί στη Μύκονο στις 17/07 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί, το οποίο παραμένει υπό στενή επιτήρηση, όπως και τα υπόλοιπα δημοφιλή νησιά που βρίσκονται κοντά στο «κόκκινο».

Συγκεκριμένα, τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

  1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Παράλληλα, οι ειδικοί καλούν τους κατοίκους της Μυκόνου για αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας, αποφυγή συνωστισμού στα σοκάκια του νησιού και διασκέδαση με κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να μην εκτροχιαστεί η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί.

Το «μοντέλο» της Πάρου

Νέου τύπου μέτρα λήφθηκαν για την Πάρο, όπου τα κρούσματα έχουν πάρει την ανιούσα, με τις αρχές να ρίχνουν το βάρος στη νυχτερινή ζωή κάνοντας στοχευμένους ελέγχους και ρίχνοντας «βροχή» τα πρόστιμα στους παραβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,, το τελευταίο διήμερο επιβλήθηκαν 7 λουκέτα σε κλαμπ μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα.

Τέλος στο lockdown στη Μύκονο: Το μοντέλο της Πάρου και τα 9 νησιά που βρίσκονται κοντά στο 'λουκέτο'

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και κλείσιμο για 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 20.000 ευρώ και 15 μέρες λουκέτο.

Ενδεικτικά, στην Πάρο εντοπίστηκαν πελάτες όρθιοι σε μαγαζιά, που χόρευαν χωρίς αποστάσεις παρά την απαγόρευση. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, 50 όρθιοι θαμώνες δημιούργησαν 270 κρούσματα κορονοϊού στο νησί.

Ποια νησιά «κοκκινίζουν»

Εκτός από τη Μύκονο και την Πάρο, στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και των ειδικών βρίσκονται και άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί. Αυτοί είναι:

  • Ζάκυνθος
  • Λέρος
  • Κέρκυρα
  • Κως
  • Σίφνος
  • Σέριφος
  • Μήλος
  • Αντίπαρος
  • Ρόδος

Του τρελού στη Μύκονο: Παρτάρουν στα Ματογιάννια με φορητό ηχείο και... γιαγιά ανεβαίνει στο μπαλκόνο να χορέψει

Με ή χωρίς lockdown, άπαντες θα φωνάζουν «Μύκονος», όταν θα βρίσκονται στο νησί των Ανέμων. Κάπως έτσι, το πάρτι συνεχίζεται παρά το γεγονός, ότι τα μέτρα δεν έχουν ακόμη αρθεί, με τους ταξιδιώτες να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους διασκέδασης, όπως είναι και τα πάρτι στις βίλες.

Συγκεκριμένα, μια αρέα κατάφερε να ξεσηκώσει το πλήθος στα Ματογιάννια με ένα φορητό, ευμέγεθες ηχείο! Πολύ γρήγορα πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στα σοκάκια του νησιού και... ξεκίνησε ένα αυτοσχέδιο πάρτι.

Ενώ τα αίματα είχαν ανάψει και οι περαστικοί χόρευαν στον ρυθμό της μουσικής, άνδρες της Αστυνομίας, που έκαναν εκείνη την ώρα περιπολία στην περιοχή επενέβησαν, προκειμένου ο κόσμος να συμμορφωθεί στους κανόνες και το πάρτι τελικά, διαλύθηκε στο λεπτό.

Viral η γιαγιά που παρτάρει

Viral έγινε μια γιαγιά στη Μύκονο. Πριν από μερικά βράδια κάτω από το σπίτι της γινόταν πάρτι με πολλούς νέους να χορεύουν στους ρυθμούς της μουσικής που ακουγόταν, να τραγουδούν και να βγάζουν selfie. Εκείνη δεν έχασε ευκαιρία... Όχι μόνο βγήκε στο μπαλκόνι της για να δει τι γίνεται στο πάρτι, αλλά άρχισε κι εκείνη να χορεύει με αποτέλεσμα όλα τα βλέμματα των νέων να πέσουν πάνω της.

Πολλοί από αυτούς την τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους, ενώ την... ενθάρρυναν να συνεχίσει. Σημειώνεται ότι στη Μύκονο, λόγω των περιοριστικών μέτρων, απαγορεύεται η μουσική όλο το 24ωρο, ωστόσο κάποιοι βρίσκουν τρόπο για να σπάνε τα μέτρα.

Αίρονται οι περιορισμοί

Την άρση των περιορισμών στη Μύκονο τη Δευτέρα (26/7) επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι τη Δευτέρα να πάμε στην άρση των περιορισμών», αλλά ζήτησε να υπάρχει προσοχή και να τηρούνται τα ατομικά μέτρα προστασίας στα σοκάκια των νησιών, όπως και σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς.

Ο κ. Πέτσας σχολίασε και σημερινό δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα έκλεισε καθώς η χώρα μας βρίσκεται σε… «καραντίνα»: «Η απάντηση στην Τουρκία είναι ότι δεν υπάρχει κανένα κλειστό νησί, ακόμα και στη Μύκονο τα μέτρα αφορούν τη διασκέδαση και μόνο, ώστε να προστατευθούν κάτοικοι και τουρίστες από μια έξαρση των κρουσμάτων».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share