Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Φρίκη στην Κορινθία: Εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο με απανθρακωμένο τον οδηγό

Έμειναν έντρομοι οι περαστικοί!

25 Ιουλίου 2021 19:04
Φρίκη στην Κορινθία: Εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο με απανθρακωμένο τον οδηγό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Mπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν περαστικοί στην Κορινθία όταν εντόπισαν ένα καμένο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν απανθρακωμένο το πτώμα του οδηγού.

Σύμφωνα το site hlektra.gr Το περιστατικό συνέβη έξω από το χωριό Αθίκια προς το χωριό Χιλιομόδι το απόγευμα της Κυριακής και προκάλεσε συναγερμό στις αρχές.

Φρίκη στην Κορινθία

Φρίκη στην Κορινθία

Φρίκη στην Κορινθία

Φωτιά στην Κορινθία: Συνεχίζεται η μάχη με τη λαίλαπα - Μεγάλος κίνδυνος για πολλές περιοχές της χώρας

Η μεγάλη μάχη με τις φλόγες δεν έχει σταματήσει στην Κορινθία, με το πύρινο μέτωπο να παραμένει και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τα πάντα και να ταλαιπωρούνται ακόμη, παρότι χθες (24/7) είχαν καταφέρει να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Σαρωνικού Κορινθίας, θα επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Συνδράμουν ακόμη εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες.

Οι περιοχές που κινδυνεύουν την Κυριακή 25 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Κίνδυνος φωτιάς Κυριακή 25 Ιουλίου

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share