Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: «Λίγο το πρόστιμο των 5.000 στα μαγαζιά, θα το ξανασκεφτώ»

«Τώρα θα σας δείξω εγώ», θα μπορούσε να λέει από μέσα του...

25 Ιουλίου 2021 13:03
Άδωνις Γεωργιάδης: «Λίγο το πρόστιμο των 5.000 στα μαγαζιά, θα το ξανασκεφτώ»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έξαλλος εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον αέρα του ΣΚΑΪ, με τον υπουργό Ανάπτυξης να αναφέρεται σε όσους «σπάνε» τα μέτρα του κορωνοϊού, τονίζοντας πως είναι... λίγο το πρόστιμο στα μαγαζιά.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για εμβολιασμούς, περιοριστικά μέτρα και την οικονομία. Αρχικά, σχετικά με τα πρόστιμα σε μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα και το προσωρινό τους κλείσιμο, ανέφερε πως ίσως οι ποινές είναι πολύ μικρές, με την πανδημία να μας έχει «χτυπήσει» ξανά την πόρτα.

«Λυπάμαι που είναι μόνο 5.000 ευρώ το πρόστιμο, ίσως το σκεφτώ να αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε όσους κάνουν μαζώξεις χωρίς μέτρα και κορωνοπάρτι.

«Χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δε βλέπουν» είπε.

Επεκτείνονται οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί...

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην χώρα, με τις καθημερινές μετρήσεις κρουσμάτων να δείχνουν πως υπάρχει κίνδυνος, αν δεν υπάρξει άμεσα κάλυψη μέσω του εμβολιασμού, και την κυβέρνηση να ετοιμάζεται για τις επόμενες κατηγορίες πολιτών, όπου θα γίνει υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και:

  • οι ένστολοι όλων των κατηγοριών, δηλαδή πέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, και η Αστυνομία, το Λιμενικό και η Πυροσβεστική
  • Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές και ειδικότερα όσοι απασχολούνται στην ενέργεια, την ύδρευση, αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει η Βουλή μετά τη θερινή ανάπαυλα. Πάντως, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο με «φειδώ» και μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο.

Στο μεταξύ, προς παράταση και μετά την 31η Αυγούστου οδεύει και το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Γενικά, πρόθεση της κυβέρνησης είναι όσο ο καιρός επιτρέπει τα τραπεζάκια έξω, το υφιστάμενο καθεστώς να παραμείνει ως έχει και να λάβει εν καιρώ τις αποφάσεις της με βάση την επιδημιολογική εικόνα που θα επικρατεί τότε στη χώρα.

Πάντως, προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το εάν θα χτιστεί έγκαιρα το «τείχος ανοσίας» δεδομένου ότι όπως μετέδωσε χθες ο ΣΚΑΪ οι ανεμβολίαστοι ενήλικες αγγίζουν τους 3.138.000. Όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το τείχος ανοσίας θα έχει χτιστεί μέχρι τέλος του έτους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share