Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου - «Καίγεται» η χώρα όλη την εβδομάδα

Πρόβλεψη μέχρι και για 45 βαθμούς!

25 Ιουλίου 2021 12:24
Καιρός: Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου - «Καίγεται» η χώρα όλη την εβδομάδα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό προχωρά ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος επί της ουσίας αναφέρει πως η χώρα μας μπαίνει σε νέο κλοιό καύσωνα, που θα διαρκέσει για αρκετές μέρες.

Το θερμόμετρο θα είναι «κολλημένο» για μέρες στους 40 βαθμούς και ο έμπειρος μετεωρολόγος συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες, με τους Μαρουσάκη και Καλλιάνο επίσης να προειδοποιούν.

Η πρόγνωση Αρναούτογλου για τον καύσωνα

«Στη δίνη παρατεταμένης αφρικανικής ζέστης εισέρχεται η χώρα!!!

Προσοχή στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν

- Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

- Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζωάκια μας μέσα σε αυτοκίνητο, έστω κι αν επιστρέψουμε σε 2 λεπτά καθώς αυτό πολύ γρήγορα θα έχει μετατραπεί σε φούρνο. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ένα ανοιχτό παράθυρο ή ένα σκίαστρο στο τζάμι προστατεύει το ζώο από τις συνέπειες της ζέστης.

Με εκτίμηση,

Σάκης Αρναούτογλου».

Αναφορές μέχρι και για 45 βαθμούς

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα που έχουμε μέχρι αυτή την ώρα, ένας ιδιαίτερα επιθετικός καύσωνας θα κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα, ο οποίος θα κρατήσει μέχρι και 10 μέρες, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά ακόμα και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόβλεψη αναφέρει πως το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 43 βαθμούς.

Με δυνατό καύσωνα ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος, σύμφωνα με την πρόβλεψη του «Forecast Weather Greece».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το νέο κύμα θα έρθει στην χώρα μας από την Τρίτη και η διάρκειά του μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10 ημέρες.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες; Αυτές μπορεί να ξεπεράσουν τους 43 βαθμούς σε κάποιες περιοχές, ενώ ίσως φτάσουν ακόμα και τους 45.

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει: «Ισχυρό κύμα ΚΑΥΣΩΝΑ προ των πυλών στην χώρα μας από την Τρίτη 27 Ιουλίου με διάρκεια από 6 έως 10 ημερών. Σε περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδος και του κέντρο δυτικού κορμού της χώρας η μέγιστες φαίνεται, με τα τωρινά στοιχεία πως θα ξεπεράσουν τους 40 με 43 βαθμούς. Τοπικά ευαίσθητες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδος, ίσως φτάσουν και τους 45 βαθμούς».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share