Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Αλόννησος: Νεκρή η διάσημη φώκια του νησιού - Την σκότωσαν με ψαροντούφεκο

Θλίψη στο νησί των Σποράδων

25 Ιουλίου 2021 11:22
Αλόννησος: Νεκρή η διάσημη φώκια του νησιού - Την σκότωσαν με ψαροντούφεκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δολοφονημένος, έχοντας μέσα στο δέρμα του μία βέργα από ψαροντούφεκο βρέθηκε το Σάββατο ο «Κωστής», η διάσημη φώκια της Αλοννήσου. Η φώκια ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Στην περιοχή ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Όπως αναφέρει η Οργάνωση MoM: «Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια "Κωστής" (μασκώτ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι».

Χτυπήθηκε με ψαροντούφεκο

Και συνεχίζει: «Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό»

φώκια αλόννησος κωστής

Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MoM αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον "Κωστή".

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.

Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Τέλος, η MοM προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

Κτηνωδία στο Πήλιο: Πυροβόλησαν φώκια!

Άλλη μια κτηνωδία σημειώθηκε στο Πήλιο αυτή την φορά...Βρέθηκε το πρωϊ στο Βαλτούδι της Μηλίνας, μια φώκια Μονάχους Μονάχους, πυροβολημένη από όπλο, που μαρτυρά ότι ο θάνατος προήλθε από χέρι ανθρώπου.

Δείτε επίσης: Κτηνωδία: Πέθανε γατάκι που ξεκοίλιασαν παιδιά στην Μυτιλήνη!

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εμφανιζόταν στη θάλασσα της Μηλίνας, έπαιζε στην παραλία και την θαύμαζαν οι περιπατητές. Κάποιος είχε διαφορετική άποψη και οδηγήθηκε σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

Την Πέμπτη την εντόπισε νεκρή ένα ζευγάρι την ώρα που έκανε κανό. Η φώκια σύμφωνα με τους μόνιμους αλλοδαπούς κατοίκους της Μηλίνας, που την εντόπισαν, θανατώθηκε με όπλο και χτυπήθηκε και με αιχμηρό αντικείμενο.

Είναι η δεύτερη φώκια μέσα σε τρια χρόνια που παρέμενε στα νερά της Μηλίνας για μεγάλο χρονικό διάστημα και θανατώθηκε φριχτά.

φώκια Πήλιο

Η φώκια Μονάχους Μονάχους θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και στη θάλασσα του Αιγαίου ζει και αναπαράγεται σημαντικός αριθμός. Το πάρκο Βορείων Σποράδων έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα και εκατοντάδες εθελοντές εργάζονται κάθε χρόνο για την προστασία της. Αρκετοί αλιείς θανατώνουν το σπάνιο είδος, διότι η μεσογειακή φώκια καταστρέφει τα δίχτυα κατά την αναζήτηση της τροφής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share