Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

«Έμφραγμα» στο λιμάνι του Πειραιά: Φεύγουν όλοι και αδειάζει η Αθήνα

Απίστευτη κίνηση... για μια απόδραση

25 Ιουλίου 2021 08:05
«Έμφραγμα» στο λιμάνι του Πειραιά: Φεύγουν όλοι και αδειάζει η Αθήνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Έμφραγμα» επικρατεί από... αχάρραγα στο λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία να γεμίζουν με ταξιδιώτες, που θέλουν να κάνουν τη δική τους καλοκαιρινή απόδραση, αδειάζοντας την Αττική.

Ο καπετάνιος Κυριάκος Χωριανόπουλος ξενάγησε την κάμερα του Mega στο πλοίο και μίλησε για το αν έχουν προσαρμοστεί οι επιβάτες στα μέτρα που έχουν τεθεί, έχοντας μέχρι και υπουργική επίβλεψη.

Μπορεί τα μέτρα να είναι κάτι καινούριο, ωστόσο οι ταξιδιώτες τηρούν τα μέτρα και προσπαθούν να προσαρμοστούν. Το πλήρωμα παρεμβαίνει σε επίπεδο συστάσεων και γίνονται συχνά ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, ενώ οι αποστάσεις τηρούνται.

Το πλοίο ταξιδεύει με πληρότητα 85%, που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο πλοίο μπορεί να χωρέσει 2.000 άτομα.

Ο κ. Χωριανόπουλος αναφέρθηκε και στις συνθήκες των ταξιδιών. «Οι καιρικές συνθήκες δεν μας δυσκολεύουν πολύ, ωστόσο στα 9 μποφόρ σταματάμε. Γενικά, το ταξίδι είναι άνετο», δήλωσε.

Εντατικοί έλεγχοι - Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Οι ταξιδιώτες, έχοντας στο χέρι τα απαραίτητα έγγραφα για το ταξίδι του, φορώντας τις μάσκες τους, περνούν από αυστηρό έλεγχο λόγω κορωνοϊού. Οι πολίτες εμφανίζονται ενημερωμένοι σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να έχουν μαζί τους προκειμένου να ταξιδέψουν, αλλά και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν κατά την επιστροφή τους από τους προορισμούς τους.

Οι ταξιδιώτες πρέπει, κατά την επιβίβασή τους στο πλοίο, να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση με αρνητική διάγνωση είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τη νόσο COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Παράλληλα, δεκτά είναι τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδίδονται 30 ημέρες ύστερα από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες έπειτα από αυτόν, καθώς και οι βεβαιώσεις εμβολιασμού της Ε.Ε. (ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19) καθώς και τρίτων χωρών είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή. Προκειμένου να θεωρηθεί κάποιος εμβολιασμένος, πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου (εάν απαιτείται από το σκεύασμα).

Επιπλέον, όλοι οι ενήλικοι ταξιδιώτες, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι για τη νόσο COVID-19, οφείλουν να έχουν συμπληρώσει τη Δήλωση Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share