Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Αποκλειστικό σκάνδαλο: Ανεμβολίαστοι ζητούν πιστοποιητικά από εμβολισμένους φίλους τους για να μπουν σε κέντρα διασκέδασης!

Δεν ζητάνε ταυτότητα σε μαγαζιά! Αν είναι να μην γίνονται έλεγχοι, ας τα αφήσουν όλα ελεύθερα! Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας;

24 Ιουλίου 2021 15:44
Αποκλειστικό σκάνδαλο: Ανεμβολίαστοι ζητούν πιστοποιητικά από εμβολισμένους φίλους τους για να μπουν σε κέντρα διασκέδασης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει χάσει εντελώς την μπάλα και δεν μπορεί να το μαζέψει με τίποτα! Η απόφαση της σε μαγαζιά εστίασης και κέντρα διασκέδασης να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι κοντεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα!

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στα αυτιά μας αρκετοί είναι οι ανεμβολίαστοι που μπαίνουν σε διάφορα μαγαζιά, που (και καλά) απαγορεύεται η είσοδος τους για να μην εξαπλωθεί ο ιός αφού εκμεταλλεύονται την αδιαφορία του κράτους για ελέγχους!

Τι έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες μέρες; Κέντρα διασκέδασης έχουν ανοίξει τις τελευταίες μέρες, μόνο όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι αλλά "ξεχνούν" να ζητούν ταυτότητα! Συγκεκριμένα για να μπεις στα μαγαζιά πρέπει να δείξεις το πιστοποιητικό στου στην είσοδο, όπου θα το χτυπήσουν με barcode και θα βγάλει τα στοιχεία σου και αν είσαι ή όχι εμβολιασμένος!

Αποκλειστικό σκάνδαλο: Ανεμβολίαστοι ζητούν πιστοποιητικά από εμβολισμένους

Ωστόσο κανείς και πουθενά δεν ζητάει ταυτότητα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανεμβολίαστοι να ζητούν πιστοποιητικά από εμβολιασμένους συγγενείς - φίλους για να μπαίνουν στα μαγαζιά, εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία για ελέγχους!

Η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την μπάλα αφού αν είναι να μην ελέγχει τα μαγαζιά τότε ας τα αφήσει ελεύθερα! Παίζουμε την κολοκυθιά εν ολίγης! Τι σημασία έχει το πιστοποιητικό εμβολιασμού αν δεν ζητάς ταυτότητα; Για παράδειγμα μπορώ εγώ να βγάλω 10 φωτοτυπίες το πιστοποιητικό μου, να το δώσω σε δέκα ανεμβολίστους φίλους μου και εκείνοι να μπουν παντού! Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για "μπλόκο"!

Πέτσας: «Δε συζητάμε απαγόρευση εισόδου ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο» - Τι ανέφερε για μετακινήσεις και διασκέδαση

Ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στα μαγαζιά λιανεμπορίου για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τις τελευταίες ώρες είχε αναπτυχθεί μια φημολογία ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί απαγόρευση εισόδου σε όλους τους κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους, ακόμα και στα καταστήματα λιανικού εμπορείου. Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο μετά το φθινόπωρο.

Στέλιος Πέτσας ανεμβολίαστοι λαινεμπόριο

Από την πλευρά του ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο σενάριο στο τραπέζι στην παρούσα φάση. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει κουβέντα για το λιανεμπόριο και οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα είναι στην διασκέδαση και στις μετακινήσεις.

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους. Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Επομένως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

ανεμβολίαστοι μαγαζιά λιανεμπόριο

«Όπου η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, χρειάζονται διακρίσεις»

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει σε εμβολιασμένους και μη. Συγκεκριμένα ανέφερε τα παραδείγματα των κέντρων διασκέδασης, καφέ, εστιατορίων, θεάτρων και κινηματογράφων. «Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο. Τόνισε ότι αυτά θα αρθούν τη Δευτέρα, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, και ξεκαθάρισε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται εγκαίρως για την προστασία των κατοίκων και των τουριστών της εκάστοτε περιοχής.

Λιανεμπόριο - Ανεμβολίαστοι: Πώς αντιδρούν καταναλωτές και καταστηματάρχες;

ια τα μέτρα που έχει στη «φαρέτρα» της η κυβέρνηση, τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και για την αύξηση των κρουσμάτων στα νησιά, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο ίδιος άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους πχ. καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Οι καταναλωτές εμφανίζονται διχασμένοι απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς κάποιοι θεωρούν το μέτρο άδικο και λένε ότι θα αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από την καταναλωτική κίνηση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι το μέτρο σε περίπτωση που υιοθετηθεί θα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι έμποροι, από την πλευρά τους, εύχονται να μην ισχύει το μέτρο, καθώς όπως αναφέρουν δεν μπορούν να κάνουν τον αστυνομικό στους πελάτες τους, ενώ θεωρούν ότι θα μειώσει πολύ και την καταναλωτική κίνηση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share