Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενών με κορωνοϊό από Πάρο και Μύκονο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση αεροδιακομιδών

23 Ιουλίου 2021 21:24
Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενών με κορωνοϊό από Πάρο και Μύκονο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αεροδιακομιδή ασθενών κορωνοϊού από δημοφιλή νησιά είναι σε εξέλιξη, καθώς δεν υπάρχουν νοσοκομεία προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάστασή τους.

Πρόκειται για δύο ασθενείς με κορωνοϊό από την Πάρο, μία γυναίκα 84 ετών και ένα άνδρα 50 ετών, που μεταφέρονται στην Αθήνα, στο Αττικό Νοσοκομείο για να αξιολογηθεί η κατάστασή τους. Ακόμα μία γυναίκα 45 ετών από τη Μύκονο, θα μεταφερθεί και αυτή στην Αθήνα, μετά από εντολή των γιατρών.

Την ίδια στιγμή η ανησυχία στρέφεται για ακόμα μία φορά στο ΕΣΥ, καθώς αύξηση των κρουσμάτων θα σημάνει και αύξηση νοσηλειών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, στη Μύκονο καταγράφηκαν σήμερα 24, ενώ στην Πάρο 22.

Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενών με κορωνοϊό από Πάρο και Μύκονο

Ανατροπή: Δε γίνεται άρση του lockdown στη Μύκονο!

Ανατροπή υπήρξε στην τελευταία ενημέρωση για τον κορωνοϊό, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει, ότι τα μέτρα για τη Μύκονο ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα (26/7), χωρίς όμως να προσθέσει πως αίρονται εν συνεχεία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αρχικά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Δέλτα που καλπάζει στην χώρα.

Για τη Μύκονο τόνισε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση ακόμη είναι κρίσιμη. Νέες συρροές είπε πως δεν υπάρχουν κι έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα.

Τόνισε στην συνέχεια πως τα μέτρα στη Μύκονο θα ισχύουν κανονικά μέχρι και την προσεχή Δευτέρα και η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και θα ανακοινωθεί αν θα παραταθούν ή όχι.

Επιπρόσθετα απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε περί… πισωγυρισμάτων για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

Υποχρεωτικά τεστ κάθε εβδομάδα για ανεμβολίαστους

Στην συνέχεια ανακοίνωσε κι επίσημα πως πλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορωνοϊού την εβδομάδα.

Αυτή η απόφαση έρχεται ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής. Συγκεκριμένα,

η εισήγηση των ειδικών αφορά 1 self test και 1 rapid test υποχρεωτικά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό, κάθε εβδομάδα.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε:

«Έχουμε πλέον μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν σοβαρά».

O κ. Αρκουμανέας μίλησε για τρομακτικό ρυθμό μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα. «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η κυρίαρχη στα καινούργια κρούσματα στη χώρα μας, Είχαμε ανακοινώσει το 60 – 61% των καινούργιων στελεχών προ ημερών. Σύμφωνα με τα καινούργια στοιχεία ανεβαίνει γοργά, 10 μονάδες περίπου την εβδομάδα. Θα φτάσει γρήγορα το 70% πλέον το παρατηρούμε και στα νησιά, ειδικά στα νησιά που έχουν αύξηση κρουσμάτων», σημείωσε.

Ανέφερε τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κινηθούν στα επίπεδα των τελευταίων ημερών και να φτάσουν κοντά στα 3.000. «Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και αυτή την εβδομάδα, και τις επόμενες, πρέπει να κοιτάμε όμως την ηλικία, κι αν καταλήγουν σε ΜΕΘ, διασωληνώνονται ή έχουμε και θανάτους», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ. Αποσαφήνισε πάντως πως τις τελευταίες μέρες ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων έχει μειωθεί. Έπεσε, τόνισε, και το RT (δείκτης μετάδοσης) από το 1,38 στο 1,22.

 Κορωνοϊός: Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για μη εμβολιασμένους εργαζόμενους

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share