Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ναυάγιο ανοικτά της Κάσου: Διασώθηκαν 37 άτομα

Συνεχίζονται οι έρευνες για επιζώντες

23 Ιουλίου 2021 20:27
Ναυάγιο ανοικτά της Κάσου: Διασώθηκαν 37 άτομα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιπλέον επιβαινόντων σε ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος αγνώστων στοιχείων που εξέπεμψε SOS, ενώ έπλεε νοτίως της Κάσου.

Ηδη με τη συνδρομή παραπλεοντων σκαφών, αλλά και ελικοπτέρου Super Puma, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή λιμάνια 37 άτομα, όλοι αλλοδαποί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το ελικόπτερο Super Puma συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα 50 ναυτικά μίλια νοτίως της Κάσου και εντός FIR Αθηνών και οριοθετημένης ελληνικής περιοχής έρευνας και διάσωσης, κατόπιν εκπομπής σήματος κινδύνου για ιστιοφόρο σκάφος αγνώστων στοιχείων, στο οποίο επέβαιναν 45 άτομα, κατά δήλωση των επιβαινόντων.

Πρόκειται για το εμπορικό πλοίο «ARAL» σημαίας Μάλτας, στο οποίο προσέγγισαν και άλλα εμπορικά πλοία στην περιοχή, σύμφωνα με οδηγίες που παρείχε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Το Super Puma περισυνέλεξε πέντε άτομα, τα οποία μετέφερε στην Κάρπαθο. Επιπλέον, 32 αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα από το «ARAL». Οι διασωθέντες δήλωσαν διάφορες εθνικότητες, μεταξύ των οποίων Ιρανοί, Ιρακινοί και Αφγανοί.

: Ναυάγιο ανοικτά της Κάσου: Διασώθηκαν 37 άτομα

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν μπόρεσε να μεταβεί το πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «περί τις 23:00 της 22 Ιουλίου προσέγγισαν την περιοχή αρχικά η τουρκική φρεγάτα "GELIBOLU" και ακολούθως η φρεγάτα "GOKOVA" που είχε αποπλεύσει από το Ακσάζ για άλλη δραστηριότητα, οι οποίες κάλεσαν τα παραπλέοντα πλοία να μεταπέσουν στη συχνότητά τους για να αναλάβουν τον συντονισμό της επιχείρησης. Καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία αγνόησαν τις κλήσεις των τουρκικών φρεγατών και ενήργησαν, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΚΣΕΔ».

Τραγωδία στην Ύδρα: Νεκρός βρέθηκε ο εργάτης που χάθηκε σε ιχθυοκαλλιέργεια

Τραγωδία στην Ύδρα: Συναγερμός είχε σημάνει πριν λίγη ώρα στην Ύδρα όπου ένας εργάτης σε ιχθυοκαλλιέργεια είχε χαθεί όταν έπεσε από σκάφος στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι βρέθηκε ο ράπερ Lamanif πριν λίγες μέρες που είχε εξαφανιστεί από την Θεσσαλονίκη όπου ήταν μόνος του σε υπαίθριο χώρο.

Συγκεκριμένα οι Αρχές έψαχναν τον άτυχο εργάτη αφού έπεσε από το σκάφος που βρισκόταν με τον γιο του σε ιχθυοκαλλιέργεια στην Ύδρα.

Νεκρός βρέθηκε ο εργάτης.

Τραγωδία στην Ύδρα: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα ο άτυχος 65χρονος έπεσε στη θάλασσα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία από βοηθητικό σκάφος στο οποίο βρισκόταν μαζί με τον γιο του στη νησίδα Τρίκερι Υδρας σε ιχθυοκαλλιέργεια.

Ο 65χρονος μεταφέρεται «για την τυπική διαδικασία», όπως λένε από το Λιμενικό στο Πόρτοχέλι, προκειμένου να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό του συμμετείχαν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ιδιωτικό σκάφος και καταδυτικό συνεργείο. Στο σημείο, όπου σημειώθηκε το δυστύχημα, επικρατούσαν βόρειοι άνεμοι έντασης 5 με 6 μποφόρ.

Κακοκαιρία "Μήδεια": Έληξε ο συναγερμός για τον αγνοούμενο μοναχό στο Άγιο Όρος

Κακοκαιρία "Μήδεια": Με την κακοκαιρία "Μήδεια" να επικρατεί σε όλη την Ελλάδα πριν από λίγες ώρες είχε σημειωθεί ένα έκτακτο περιστατικό με την εξαφάνιση ενός μοναχού στο Άγιο Όρος.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική είχε ξεκινήσει αρκετή ώρα για την εύρεση του με αποτέλεσμα ο ίδιος να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές και να δηλώσει ότι βρίσκεται ασφαλής.

Βρέθηκε ο μοναχός στο Άγιος Όρος.

Άγιο Όρος: Το χρονικό του περιστατικού

Ειδικότερα έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει νωρίτερα στο Άγιο Όρος, με μοναχό τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ο μοναχός, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν χθες το βράδυ, εμφανίστηκε και έληξε ο συναγερμός αναζήτησής του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε διανυκτερεύσει σε κάποιο άλλο κελί και δεν είχε ενημερώσει. Περίπου στις 7:00 η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την ολονύκτια απουσία του και στήθηκε επιχείρηση αναζήτησης.

Αφού υπήρξε κινητοποίηση ενός οχήματος της πυροσβεστικής, πέντε πεζών πυροσβεστών αλλά και συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ για την αναζήτησή του στην περιοχή της Κερασιάς του Άγιου Όρους, ο μοναχός έδωσε σημεία ζωής τηλεφωνικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share