Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αντίδραση του Βελόπουλου για την πρόσκληση σε Αντετοκούνμπο στη Γιορτή της Δημοκρατίας

Θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο;

23 Ιουλίου 2021 19:44
Αντίδραση του Βελόπουλου για την πρόσκληση σε Αντετοκούνμπο στη Γιορτή της Δημοκρατίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην εφετινή Γιορτή της Δημοκρατίας.

Μετά την ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πιθανό να βρεθεί στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, αύριο, Σάββατο 24 Ιουλίου, ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Την πρόσκληση στον χαρισματικό καλαθοσφαιριστή προκειμένου να παραστεί στη Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο απέστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πριν από δύο εβδομάδες.

Η πρόσκληση προς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς και σε άλλους προσκεκλημένους, αποτυπώνει τη γενικότερη φιλοσοφία της φετινής εκδήλωσης ότι «η Δημοκρατία μάς χωράει όλους».

Αυτό δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος με επιστολή του ενημέρωσε την Προεδρία πως δεν θα παρευρεθεί, λέγοντας ότι «αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής δεν μπορεί να γίνουν εργαλείο προώθησης ιδεοληψιών ή προσωπικών απόψεων περί ''πολιτικής ορθότητας''».

 Αντίδραση του Βελόπουλου για την πρόσκληση σε Αντετοκούνμπο στη Γιορτή της Δημοκρατίας

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Από τα Σεπόλια στο «παλάτι» αξίας 1.800.000 δολαρίων του Έλληνα πρωταθλητή του NBA - «Κάηκε» το Μιλγουόκι για τους Μπακς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κάνει μια απίστευτη καριέρα. Πού ζει, όμως, ο Έλληνας πρωταθλητής που κατάφερε μέσα σε λίγα μόλις χρόνια να βρεθεί από τα Σεπόλια στην κορυφή του NBA;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε το ματς της ζωής του, με τους Μιλγουόκι Μπακς να επικρατούν με 105-98 των Σανς και να αναδεικνύονται πρωταθλητές του NBA για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1971.

Το πολυτελές αρχοντικό του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το αρχοντικό του, το οποίο βρίσκεται στην αριστοκρατική γειτονιά River Hills στο Μιλγουόκι, διαθέτει 6 υπνοδωμάτια και 8 μπάνια και εκτείνεται σε μια έκταση 920 τετραγωνικών μέτρων και η αξία της υπολογίζεται στα 1,8 εκατ. δολάρια.

Η πανέμορφη κατοικία του διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια, με τον «Greek Freak» και την οικογένεια του να διαμένουν εκεί από το 2018.

Πρόκειται για μια έπαυλη με μεγάλους εσωτερικούς χώρους, κουζίνα ενιαίων χώρων (open concept) και οικογενειακό δωμάτιο που οδηγεί στην αυλή.

Στον κυρίως χώρο υπάρχει ταβάνι με ηλιοροφή και διπλό τζάκι, ενώ η κύρια σουίτα έχει δύο μεγάλες walk in closet (δωμάτια ντουλάπες), σπα, ντους και ξεχωριστό τζακούζι.

Στον πάνω όροφο υπάρχουν πέντε επιπλέον κρεβατοκάμαρες και ένα loft, όπως και μπαρ, game room, home theatre, κελάρι, γυμναστήριο, πισίνα και ξεχωριστό θερμαινόμενο γκαράζ.

«Κάηκε» το Μιλγουόκι για τους Μπακς

Τεράστιος Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Η μαμά μου πουλούσε πράγματα στους δρόμους... Θα μπορούσα να πάω σε μια superteam αλλά...» (Video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απέδειξε ότι είναι τεράστιος αθλητής όχι μόνο με την απίθανη εμφάνιση του στον τελικό του ΝΒΑ αλλά και με τις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Σανς, η οποία τον βρήκε στην κορυφή του μπασκετικού πλανήτη.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωταθλητής «Greek Freak»:

Για το αν περίμενε να ζήσει μια τέτοια στιγμή, όταν πρωτοξεκίνησε να παίζει μπάσκετ: «Όχι φίλε, όχι. Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Δυσκολευόμασταν, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις ως παιδιά.

Δεν πίστευα ποτέ πως θα είμαι 26 ετών και απλά θα παίζω στους τελικούς. Μόνο που είμαι στους τελικούς ήμουν χαρούμενος. Δεν περίμενα ποτέ πως στα 26 μου θα έχω αυτά τα τρόπαια. Βαδίσαμε έναν μακρύ δρόμο».

Για τα παιδιά που τον βλέπουν και όσα εκπροσωπεί ο ίδιος: «Εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, την Νιγηρία και την Ελλάδα. Πολλά παιδιά σε όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη με έχουν πρότυπο. Αυτή η επιτυχία πρέπει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν στα όνειρά τους.

Όταν δεν νιώθετε καλά, να πιστεύετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να δουλεύετε. Εμένα μου λένε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα και είμαι ο πρωταθλητής. Τις έβαλα όταν έπρεπε. Κάνω πλάκα. Ή και όχι… Πιστέψτε. Ελπίζω πως δίνω στα παιδιά ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Πριν από 8,5 χρόνια δεν ήξερα την επόμενη κίνησή μου. Η μαμά μου πουλούσε πράγματα στους δρόμους. Τώρα είμαι στην κορυφή, είμαι ευλογημένος. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να φτάσω ποτέ ξανά εδώ, είμαι καλά. Είμαι καλά με όσα έχω πετύχει. Ελπίζω αυτό να δώσει ελπίδα σε όλους, να τους επιτρέψει να πιστέψουν στα όνειρά τους».

Για το ταξίδι του όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΒΑ και την πρόοδό του: «Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, τα έχω κάνει όλα. Τα προσπάθησα όλα, απλά για να είμαι στο παρκέ και να φτάσω μέχρι εδώ. Δεν έπαιζα, ερχόμουν από τον πάγκο, είπα στη διοίκηση να με στείλει στην G-League όταν ήμουν 18 ετών. Έπαιξα ως πλέι μέικερ, μετά έγινα ηγέτης.

Αυτό έπρεπε να κάνω και σήμερα: να τα κάνω όλα. Να σκοράρω, να πάρω ριμπάουντ, να κάνω box out, για τους ανθρώπους που με πίστεψαν. Για τον Τζον Χάμον, που πίστεψε εμένα και την οικογένειά μου, που με έκανε να νιώσω άνετα όταν ήμουν μόνος μου.

Για τον Λάρι Ντρου, δώστε του τα εύσημα. Για τον Τζέισον Κιντ, που με πίεσε να μην σουτάρω, αλλά να βελτιώνω άλλα κομμάτια του αγώνα μου. Και φυσικά για τον κόουτς Μπουντενχόλζερ. Με πίστεψε, μου ζήτησε να εμπιστευτώ και εγώ τους συμπαίκτες μου.

Ήταν μια διαδικασία τριών ετών. Τα έκανα όλα εντός και εκτός παρκέ. Θα συνεχίσω, δεν θα σταματήσω. Έτσι είμαι ως χαρακτήρας, δεν θα σταματήσω».

Για το αν φανταζόταν ότι θα τα κατάφερνε, όταν υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους Μπακς: «Όχι φίλε. Δεν μπορούσα να φύγω. Υπήρχε μια ανοιχτή δουλειά, που έπρεπε να τελειώσει. Στη “φούσκα” το αποτέλεσμα δεν ήταν δίκαιο. Συγχαρητήρια στο Μαϊάμι.

Επιστρέψαμε, ένιωσα πως είμαι στην πόλη μου. Με εμπιστεύονται εδώ, το έκαναν ακόμα και όταν ήμασταν τελευταίοι. Ήθελα να ολοκληρώσω τη σεζόν. Θα ήταν εύκολο να πάω αλλού και να πάρω πρωταθλήματα, να πάω σε μια superteam. Όμως, αυτός είναι ο δύσκολος και ο σωστός δρόμος. Και τα καταφέραμε. Το κάναμε. Τα καταφέραμε φίλε».

Για τον Κρις Μίντλετον: «Είναι τρελό αυτό που πετύχαμε. Δεν καταλαβαίνει πόσο με πιέζει να είμαι σπουδαίος. Να είμαι σπουδαίος, κυρίαρχος, συνεπής. Κανένας άλλος δεν τα καταφέρνει σαν εκείνον. Υπήρξαν δύσκολες μέρες, μέρες που μου φώναζε, γιατί θέλαμε παραπάνω λεπτά στο παρκέ. Μου φώναζε να του πασάρω την μπάλα.

Τώρα είμαστε εδώ. Πρέπει να απολαύσουμε τη στιγμή. Μπορεί να μην φτάσουμε ξανά εδώ, ποιος ξέρει; Θέλω να το απολαύσει. Μας οδήγησε όταν έλειπα, μας βοήθησε όταν επέστρεψα. Μόλις τελειώσουμε τους πανηγυρισμούς, πρέπει να γυρίσουμε στη δουλειά και εγώ και ο Κρις».

Για το βραβείο του MVP των τελικών και τα δύο βραβεία του MVP της regular season: «Είμαι καλά. Ξέρετε, όταν πήραν το πρώτο MVP, με φώναζαν έτσι παντού. Δεν το ήθελα, είχε τελειώσει. Έπρεπε να τα καταφέρω ξανά.

Αυτό το MVP τώρα είναι διαφορετικό, είναι εθιστικό. Λατρεύω τα πλέι οφ, την συμμετοχή στους τελικούς. Αυτές είναι οι στιγμές που θέλουμε να κυνηγάμε. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε ξανά».

Για τις προκλήσεις που του είχε δώσει ο Κόμπε Μπράιντ και την εμπιστοσύνη του «Black Mamba»: «Σήμαιναν πολλά όσα μου είπαν. Στην αρχή όλα ξεκίνησαν σαν πλάκα. Του ζήτησα να μου βάλει μια πρόκληση. Μου είπε να πάρω το MVP.

Νόμιζα πως κάνει πλάκα. Όταν τα κατάφερα, με έκανε να πιστέψω. Με πίστευε ο Κόμπε Μπράιαντ. Έπρεπε να πετύχω, να δουλέψω σκληρά. Έπρεπε να δουλέψω σκληρά γιατί ο κόσμος με πίστευε. Αυτό με ενδιαφέρει. Δεν μου αρέσει να απογοητεύω τον κόσμο.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που υπέγραψα ξανά στο Μιλγουόκι. Δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν και να πιστέψουν ότι δεν δουλεύω τρομερά σκληρά. Το κάνω. Είναι απίστευτο που φτάσαμε εδώ».

Για τα δάκρυά του μετά το φινάλε του Game 6: «Σκεφτόμουν όλο το ταξίδι, όλη την πορεία μου, τι έκανα για να φτάσω εδώ. Τι θυσίασαν οι γονείς μου για να είμαι εδώ. Αυτό το έβλεπα κάθε μέρα, κάθε μέρα της ζωής μου. Αυτό είναι για την μαμά μου, δούλεψε τρομερά σκληρά για να είμαι εγώ εδώ.

Δεν με πίεσε ποτέ. Αυτό είναι για τον μπαμπά μου, που μας βλέπει από ψηλά και για τη γυναίκα μου. Κάθε μέρα με κάνει καλύτερο άνθρωπο, προσέχει τον γιο μου. Αυτό είναι και για τα αδέλφια μου. Αυτό ήθελα τόσο πολύ, γι’ αυτό το πήρα. Υπήρχαν άνθρωποι που με βοήθησαν, κάθε μέρα. Ευχαριστώ την μαμά μου, τον μπαμπά μου, την Μαράια, τα αδέλφια μου και όσους με βοήθησαν».

Για τον επόμενο στόχο του: «Τα χρήματα… Ήρθε η ώρα να πληρωθώ. Όχι, όχι, κάνω πλάκα. Ξέρεις τι θέλω τώρα; Θέλω να δημιουργήσω μια χρονομηχανή και να πάω πίσω στη rookie season μου και να πάρω το βραβείο του rookie της χρονιάς. Τότε θα τα έχω πάρει όλα.

Μετά, όταν μεγαλώσω, θα πω στον “Μπαντ” να έρχομαι από τον πάγκο, να πάρω και το βραβείο του 6ου παίκτη της σεζόν. Κάνω πλάκα. Αυτό είναι για την οικογένειά μου, τους το αφιερώνω. Πρέπει να επιστρέψουμε δυνατοί, θα υπάρχουν ομάδες που θα μας κυνηγούν την νέα σεζόν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share