Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ανάκληση χιλιάδων κοτόπουλων και «βιολογικών» αυγών

Αποσύρθηκαν 34,5 τόνοι κοτόπουλου

23 Ιουλίου 2021 15:06
Ανάκληση χιλιάδων κοτόπουλων και «βιολογικών» αυγών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και δεκάδων χιλιάδων βιολογικών αυγών εταιρίας που εδρεύει στην Κρήτη, προχώρησαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού η εν λόγω εταιρεία «είχε διαθέσει προς πώληση στην αγορά δήθεν βιολογικό κοτόπουλο και βιολογικά αυγά, χωρίς να πληρούνται οι σχετικές κατά την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις».

Μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκαναν τα κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε κεντρικά σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και αφού ενημερώθηκε σχετικά ο υπεύθυνος Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης, ακολούθησαν οι δέουσες ενέργειες και αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά 34,5 τόνοι κοτόπουλου και δεκάδες χιλιάδες αυγών.

Aποσύρθηκαν 34,5 τόνοι κοτόπουλων και δεκάδες χιλιάδες αυγών που πωλούνταν ως δήθεν βιολογικά Tα ελεγκτικά κλιμάκια του...

Posted by ΕΛΓΟ Δήμητρα - ELGO Dimitra on Friday, July 23, 2021

«Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προβλεπόμενη διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία», αναφέρει σχετικά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ανάκληση χιλιάδων κοτόπουλων και «βιολογικών» αυγών

ΕΟΦ: Ανακαλεί αντισηπτικό - Διατίθεται χωρίς άδεια

Ο ΕΟΦ προχωράει στην ανάκληση αντισηπτικού, το οποίο διατίθεται στην αγορά χωρίς άδεια.

Πρόκειται για το Septoforte CV, όπου η εταιρία πρέπει να ενημερώσει τους αποδέκτες του προϊόντος.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού

«Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος SEPTOFORTE CV, το οποίο διατίθεται στην αγορά με ισχυρισμούς βιοκτόνου, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση των άρθρων17παρ. 1 και 55 παρ. 1του Κανονισμού (ΕΕ) 528/2012.

Η εταιρεία ΟΙΚΟΧΗΜΙΚΗ ΑΕ, ως υπεύθυνος κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

ανάκληση αντισηπτικού από τον ΕΟΦ

«Καμπανάκι» ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό φάρμακο από την αγορά

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προχωρά στην απόσυρση των παρτίδων 301918, 311165 και 317539 του φαρμακευτικού προϊόντος BRIVIACT ORAL.SOL 10MG/ML. Επίσης, προειδοποίηση είχε κάνει ο ΕΟΦ πριν λίγες ημέρες για συμπλήρωμα διατροφής!

Σύμφωνα με τον οργανισμό η απόσυρση γίνεται λόγω ελαττώματος στη διάμετρο του στομίου της φιάλης, γεγονός που επηρεάζει την τοποθέτηση του προσαρμογέα στο πάνω μέρος της φιάλης και, κατ’ επέκταση, δυσχεραίνει την αναρρόφηση του φαρμάκου με τη σύριγγα κατά τη χρήση από τον ασθενή.

Ανακαλείται γνωστό φάρμακο από την αγορά

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας UCB A.E.

ΕΟΦ: Ανακαλεί κρέμα για δερματικές παθήσεις

Στην ανάκληση δερματικής κρέμας προχωρά ο ΕΟΦ. Τη δερματική κρέμα BUDESONIDE/TARGET CREAM 0,025% και συγκεκριμένα την παρτίδα 327029 με ημερομηνία λήξης 3/2022 ανακαλεί ο ΕΟΦ όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη. Επίσης, το προηγούμενο διάστημα είχε προχωρήσει στην απαγόρευση διακίνησης του προϊόντος «Skinceptica αλκοολούχο τζελ χεριών 70% αλκοόλη».

Η ανάκληση γίνεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προχωρά η εταιρεία, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ, δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος, όσον αφορά τον ποσοτικό προσδιορισμό της δραστικής ουσίας BUDESONIDE.

Ο ΕΟΦ καλεί την εταιρεία TARGET PHARMA Μ. ΕΠΕ να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΦ ανακαλεί κρέμα για δερματικές παθήσεις

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες φαρμακευτικού προϊόντος

Συναγερμό σήμανε ο ΕΟΦ, ο οποίος προχώρησε σε ανάκληση για παρτίδες συγεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος.

Συγκεκρκιμένα, ο Οργανισμός κάλεσε τις παρτίδες D334093 με ημερομηνία λήξης 01/2023 και D310783, με ημερομηνία λήξης 08/2022 του φαρμακευτικού προϊόντος OLANSEK C. TAB. 5MG/TAB. BTx28 TABS, έχοντας πρωτίστως ανακαλέσει συμπλήρωμα διατροφής.

ΕΟΦ ανάκληση

ΕΟΦ: Αυτός ήταν ο λόγος της ανάκλησης παρτίδων φαρμακευτικού προϊόντος

Σημειώνεται ότι εντοπίστηκε αστοχία κατά την διαδικασία συσκευασίας του προϊόντος στο εργοστάσιο παραγωγής.

Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της συσκευασίας του Olansek 5mg το αλουμινόφυλλο του blister αναγράφει άλλο προϊόν το οποίο όμως έχει την ίδια δραστική ουσία και περιεκτικότητα (Zyprexa 5mg). Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση που έχει ξεκινήσει η παραγωγός εταιρεία.

Η εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ LILLY, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share