Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενδέχεται να απαγορευτεί η είσοδος ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο» - Το μήνυμα-απάντηση Μητσοτάκη

«Η υποχρεωτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει»

23 Ιουλίου 2021 13:55
Άδωνις Γεωργιάδης: «Ενδέχεται να απαγορευτεί η είσοδος ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο» - Το μήνυμα-απάντηση Μητσοτάκη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ορατό είναι το ενδεχόμενο να απαγορευθεί η είσοδος στους ανεμβολίαστους πολίτες και σε καταστήματα λιανεμπορίου, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιαδη. Παράλληλα, τα κίνητρα που εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών για τους εμβολιασμένους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποκάλυψε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι δεν αποκλείεται να απαγορευθεί στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε όλους τους κλειστούς χώρους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορούν να μπουν ούτε στα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Ωστόσο υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να γίνει αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Ανέφερε ότι η χώρα μας δεν θα μπορούσε να έχει ανοιχτά τα σύνορά της για τους τουρίστες και ταυτόχρονα να εξαφανίσει τον κορωνοϊό. «Αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να ελέγχουμε και να περιορίσουμε τον ιό», ήταν τα λόγια του.

«Έχει μειωθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων γιατί πήραμε μέτρα που αρχίζουν και αποδίδουν. Σήμερα υπάρχει πίεση ως προς τις εισαγωγές, όχι όμως ως προς τις ΜΕΘ που είναι και το πιο κρίσιμο» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ορισμένων επαγγελματικών ομάδων. Επισήμανε ότι το κράτος δεν είναι τύραννος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα στενοχωρηθεί πρώτος αν κάποιος ανεβολίαστος χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο η υποχρεωτικότητα ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει.

Κυριάκος Μητσοτάκης vs ανεμβολίαστοι: Η απάντηση του πρωθυπουργού στους αρνητές του εμβολίου

Κυριάκος Μητσοτάκης vs ανεμβολίαστοι: Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν.

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών και τόνισε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας αναγκάζει να εντείνουμε και άλλο τις προσπάθειές μας να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν μπορεί να περιορίζεται η προσπάθεια μόνο στο κεντρικό μύνημα που εκπέμπεται από κυβέρνηση και ειδικούς» και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή έτσι ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν και οι πιο καχύποπτοι.

 Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφέρθηκε επίσης στις εξαγγελίες που έγιναν σήμερα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα οικονομικά κίνητρα που δόθηκαν σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και χαρακτήρισε την διάταξη επιβεβλημένη και μάλιστα είπε ότι είναι το τελευταίο στάδιο και η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στην διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share