Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

«Το 5G προκάλεσε την πανδημία και το εμβόλιο ήταν ήδη έτοιμο»

Μερικές μόνο από τις καθημερινές θεωρίες συνωμοσίας...

23 Ιουλίου 2021 13:41
«Το 5G προκάλεσε την πανδημία και το εμβόλιο ήταν ήδη έτοιμο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σημαντικά είναι όσα αναφέρονται στο Διήμερο Διεθνές Συνέδριο της Αθήνας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχετικά με τις συνέπειες του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία, αναφέροντας και θεωρίες συνωμοσίας.

«Από το πρώτο κύμα της πανδημίας, πήραμε αποφασιστικά μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων, καθώς και της κοινωνίας μας από την απειλή της Covid-19. Ενωμένοι, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο πρώτο κύμα με τρόπο που έκανε την Ελλάδα ένα λαμπρό παράδειγμα σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μια χώρα που επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στις αντιξοότητες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω. Και αυτό το Διεθνές Συνέδριο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί: Να μη μείνει κανείς πίσω», ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και ορισμένα μπόνους για τους γιατρούς που εμβολιάζουν.

Με τη σειρά της η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι «ο αντίκτυπος ήταν ακόμη πιο σοβαρός για τα παιδιά και τους εφήβους, λόγω του κλεισίματος των σχολείων και πανεπιστημίων. Το εργατικό μας δυναμικό, επίσης, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει υπερκόπωση, συναισθήματα εξάντλησης και την πρόκληση παροχής υπηρεσιών, εν όψει μιας πανδημίας που συχνά παρεμποδίζει την προσφορά προσωπικής φροντίδας. Βεβαίως, ένα δυσανάλογο φορτίο επιβάρυνε επίσης τους ψυχικά ασθενείς, οι οποίοι, σε μια εποχή που η ψυχική τους υγεία επιδεινώθηκε, έπρεπε επιπρόσθετα να ασχοληθούν με αυτόν τον νέο τρόπο λειτουργίας, σχετικά με την παροχή φροντίδας».

Θεωρίες συνωμοσίας του κορωνοϊού

Στο ίδιο συνέδριο παρουσιάστηκε μελέτη για την ψυχική υγεία του πληθυσμού την περίοδο της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, με επικεφαλής τον καθηγητή Ψυχιατρικής Κώστα Φουντουλάκη, όπως αναφέρει το eleftherostypos.gr. Η διεθνής μελέτη διεξήχθη σε 40 χώρες με τη συνδρομή 152 ερευνητών και μεταξύ άλλων αναδείχθηκαν πρωτοφανή ποσοστά σε ό,τι αφορά στις θεωρίες συνωμοσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι 50% θεωρεί ότι το εμβόλιο ήταν έτοιμο πριν ξεσπάσει η πανδημία, ένα… 65% πιστεύει ότι η πανδημία είναι το «όχημα» για τη μείωση του πληθυσμού, ενώ ένα 30% είναι της άποψης ότι το 5G έχει άρρηκτη σχέση με την πανδημία. Επιπλέον, 60% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι ο ιός είναι «κατασκεύασμα» κυβερνήσεων προκειμένου να προκληθεί οικονομική κρίση.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως προκύπτει από την ίδια μελέτη, ότι περίπου το ένα τρίτο των εργαζομένων στην υγειονομική περίθαλψη αποδέχεται κάποια παράξενη θεωρία συνωμοσίας. Ενδεικτικά, η αποδοχή των διογκωμένων ποσοστών θανάτων αγγίζει το 44,24%, ενώ η θεωρία της κεραίας 5G είναι αποδεκτή από το 20,81% των υγειονομικών.

Η ψυχοσύνθεση μεγάλου μέρους του πληθυσμού άλλαξε μετά το πρώτο lockdown και τις δυσκολίες σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Οπως προκύπτει από τη μελέτη, σε ποσοστό 9,92% παρατηρήθηκε αύξηση του άγχους και σε 17,16% αύξηση αυτοκτονικών σκέψεων. Κλινική κατάθλιψη παρατηρείται σε έναν μέσο όρο 17,80%, με τις γυναίκες να έχουν τη χειρότερη επίδραση (20,49%). Επίσης, σοβαρό στρες παρατηρήθηκε στο 16,7% κατά μέσο όρο και πιο συγκεκριμένα στο 17,41% των γυναικών και στο 15,17% των ανδρών. Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ποσοστό 4,80% σκέφτεται πολύ ή πάρα πολύ να αυτοκτονήσει, γεγονός που αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης σε όλες τις χώρες.

Κυριάκος Μητσοτάκης vs ανεμβολίαστοι: Η απάντηση του πρωθυπουργού στους αρνητές του εμβολίου

Κυριάκος Μητσοτάκης vs ανεμβολίαστοι: Με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αντιεμβολιαστές οι οποίοι πολλές φορές επικαλούνται τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας.

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι χθες ξεπεράσαμε το φράγμα των 10 εκατομμυρίων εμβολιασμών και τόνισε ότι «είναι απολύτως βέβαιο ότι η μετάλλαξη Δέλτα μας αναγκάζει να εντείνουμε και άλλο τις προσπάθειές μας να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ακόμα ότι «δεν μπορεί να περιορίζεται η προσπάθεια μόνο στο κεντρικό μύνημα που εκπέμπεται από κυβέρνηση και ειδικούς» και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή έτσι ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν και οι πιο καχύποπτοι.

 Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφέρθηκε επίσης στις εξαγγελίες που έγιναν σήμερα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τα οικονομικά κίνητρα που δόθηκαν σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην τροπολογία που ψηφίστηκε στην Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και χαρακτήρισε την διάταξη επιβεβλημένη και μάλιστα είπε ότι είναι το τελευταίο στάδιο και η τελευταία δυνατότητα που έχουμε στην διάθεσή μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην χρειαστεί να εφαρμοστούν αυτές οι διατάξεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share