Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Αν δίναμε στους αρνητές σε κάθε δόση 10.000 ευρώ θα είχε λυθεί το θέμα» (Video)

Άγρια κόντρα για εμβόλια και μετάλλαξη Δέλτα

23 Ιουλίου 2021 10:50
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Αν δίναμε στους αρνητές σε κάθε δόση 10.000 ευρώ θα είχε λυθεί το θέμα» (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε συνέντευξη του, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκμποπή «Οι αταίριαστοι», σχολίασε την στάση των αρνητών του εμβολίου.

«Αν δίναμε στους αρνητές σε κάθε δόση 10.000 ευρώ θα είχε λυθεί το θέμα», τόνισε ο καθηγητής. Παράλληλα, «καμπανάκι» έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης κάνοντας λόγο ότι «στο 4ο κύμα ο ιός θα μας επισκεφθεί όλους», ενώ αναφέρθηκε και στη διαφορά εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων.

Δείτε τις δηλώσεις του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου:

«Εμφύλιος» λοιμωξιολόγων: Άγρια κόντρα Λινού-Βασιλακόπουλου για εμβόλια και μετάλλαξη Δέλτα (Video)

Λογομαχία μεταξύ της Αθηνάς Λινού και του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN με αφορμή τη μετάλλαξη Δέλτα και τα εμβόλια. Με τον Δημοσθένη Σαρρηγιάνη να προειδοποιεί ότι θα φτάσουμε μέχρι 2.600 κρούσματα στα τέλη του Ιουλίου

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε πως η έξαρση των κρουσμάτων οφείλεται στη μετάλλαξη Δέλτα και στο γεγονός ότι καθυστερήσαμε να κατανοήσουμε ότι έρχεται νέο κύμα παρά το γεγονός ότι δύο μέρες μετά τη χαλάρωση των μέτρων είδαμε τα πρώτα κρούσματα.

Η κα. Λινού υποστήριξε, επίσης, ότι στην πραγματικότητα ήταν σαν να μην ήμασταν εμβολιασμένοι, ακριβώς λόγω της μεταδοτικότητας και του γεγονότος ότι το 60% του πληθυσμού ήταν ανεμβολίαστο όταν εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος διαφώνησε έντονα, τονίζοντας πως το στέλεχος Δέλτα δεν έχει ακόμα επικρατήσει στην Ελλάδα, ενώ την εγκάλεσε για τη φράση της «ήταν σαν να μην ήμασταν εμβολιασμένοι».

Η κα. Λινού εξήγησε πως «η μεταδοτικότητα της Δέλτα είναι διπλάσια του αρχικού στελέχους, επομένως ήταν σαν να μην είχαμε εμβολιασμένο πληθυσμό. Επομένως περιμένουμε μεγάλη έκρηξη». Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τα κρούσματα της μετάλλαξη Δέλτα είναι πολλά. «Αν γίνει κανονική μελέτη στα 1.800 κρούσματα είναι πολύ πιθανό να δούμε ότι είναι μετάλλαξη Δέλτα. Έχουμε έξαρση λόγω της μετάλλαξης Δέλτα».

Άρση του μέτρου των μεικτών καταστημάτων

Προηγουμένως πάντως Αθηνά Λινού και Θεόδωρος Βασιλακόπουλος είχαν συμφωνήσει ότι το μέτρο του διαχωρισμού των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας είναι λάθος, καθώς αντίστοιχο παράδειγμα είδαμε με το κάπνισμα στα μαγαζιά.

«Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό των καταστημάτων. Το ίδιο έγινε και με τσιγάρο. Οι καταστηματάρχες μέσα στον πανικό να διατηρήσουν την επιχείρηση τους, είχαν ταμπελάκια κι ανάλογα με τη στιγμή τα μετέφεραν από τα τραπέζια. Το κάπνισμα πλήττει την ανθρωπότητα 40-50 χρόνια.

Συμμετείχα και σε καμπάνιες στην Ελλάδα. Βλέπαμε ότι αν δεν είναι κάτι καθολικό που να επηρεάζει όλους, δεν μπορείς να μεταφέρεις την ευθύνη στον επιχειρηματία. Πιο εφαρμόσιμο μόνο οι εμβολιασμένοι στους εσωτερικούς χώρους. Δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν οι κλειστοί χώροι. Στους κλειστούς χώρους θα λειτουργήσουν τα κλιματιστικά, τα οποία υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι επιτείνουν τη μετάδοση του ιού», είπε χαρακτηριστικά η κα. Λινού.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος συμφώνησε με τα παραπάνω. «Συμφωνώ απόλυτα με το παράδειγμα με το κάπνισμα. Αυτή η κυνέρνηση επέβαλλε την καθολική απαγόρευση καπνίσματος, αλλά σε ένα ποσοστό δεν τηρείται. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε καθολική απαγόρευση μεικτών μαγαζιών σε κλειστούς χώρους. Να γίνει από τώρα για να το εμπεδώσουμε», είπε και συνέχισε:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι οι εσωτερικοί χώροι, με εξαίρεση ίσως τα μπουζούκια, για τα οποία ακούστηκαν απίστευτες αστειότητες από καλλιτέχνες υγιεινολόγους και γιατρούς στην τηλεόραση, είναι τα μαγαζιά που θέλουν να διασκεδάσουν. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να διασκεδάσουμε έτσι».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share