Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής - Δείτε ποιες ώρες και πού

Αυξήσεις πάνω από 15% από 1η Αυγούστου!

23 Ιουλίου 2021 10:34
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής - Δείτε ποιες ώρες και πού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πολλές περιοχές της Αττικής έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ, σήμερα, λόγω κατασκευών, λειτουργίας ή συντήρησης. Ενώ, νέα μέτρα για την ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούνται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής αερίων εισηγείται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, μερικές από τις περιοχές για τις οποίες έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος, είναι οι εξής:

  • Άλιμος
  • Ηράκλειο
  • Γαλάτσι
  • Χαλάνδρι
  • Αθήνα
  • Άγιοι Ανάργυροι
  • Κερατσίνι
  • Παλαιό Φάληρο

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλες τις περιοχές της Αττικής που θα υπάρξει διακοπή ρεύματος:

 Διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Αττικής

Διακοπή ρεύματος στην Αττική

Βόμβα από την ΔΕΗ: Αυξήσεις πάνω από 15% από 1η Αυγούστου! Τι πρέπει να προσέξετε;

ΔΕΗ: Νέα οικονομική επιβάρυνση από 3% έως 15,6% σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις έρχεται μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος και συγκεκριμένα από την 1η Αυγούστου.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενέκρινε τις χρεώσεις χρήσης του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας που πρότεινε ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και αφορούν στο 2021.

Τα συγκεκριμένα τιμολόγια ανήκουν στην κατηγορία των ρυθμιζόμενων χρεώσεων των λογαριασμών και καθορίζονται από τη ΡΑΕ λαμβάνοντας υπόψη τα έσοδα που χρειάζεται ο Διαχειριστής για τη λειτουργία των γραμμών και σταθμών υψηλής και υπερυψηλής τάσης αλλά και για τη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανήρτησε στη Διαύγεια η ΡΑΕ οι χρεώσεις χρήσης του συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αυξάνονται:

Βόμβα από την ΔΕΗ: Αυξήσεις πάνω από 15% από 1η Αυγούστου!

Για τους οικιακούς καταναλωτές χαμηλής τάσης κατά 3,3%. Συγκεκριμένα η χρέωση ενέργειας ανεβαίνει στα 0,56 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,542 ευρώ ανά κιλοβατώρα που ίσχυε για το 2019 και το 2020. Ταυτόχρονα αμετάβλητη παραμένει η χρέωση συμφωνημένης ισχύος παροχής ανά έτος και για την ακρίβεια στα 0,13 ευρώ ανά kVA.

Για τους οικιακούς καταναλωτές χαμηλής τάσης και δικαιούχους του ΚΟΤ και πολύτεκνους κατά 3%. Συγκεκριμένα η χρέωση ενέργειας ανεβαίνει στα 0,62 ευρώ ανά κιλοβατώρα από 0,602 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Για τους λοιπούς πελάτες χαμηλής τάσης, δηλαδή τις επιχειρήσεις και τον οδικό φωτισμό, κατά 6,5%. Πιο συγκεκριμένα η χρέωση ενέργειας ανεβαίνει στα 0,52 ευρώ ανά κιλοβατώρα έναντι 0,488 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οριακή μείωση αποφασίστηκε για τη χρέωση συμφωνημένης ισχύος παροχής ανά έτος και για την ακρίβεια πέφτει στα 0,51 από 0,52 ευρώ ανά kVA.

Για τους πελάτες μέσης τάσης (μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις), κατά 15,6%. Πιο συγκεκριμένα η χρέωση ισχύος καθορίστηκε στα 1.384 ευρώ/MW (Μεγαβάτ) μεγίστης μηνιαίως τιμής της μέσης ωριαίας ζήτησης τις ώρες αιχμής (11 π.μ. - 2 μ.μ.) ανά μήνα. Η προηγούμενη χρέωση ήταν στα 1.197 ευρώ.

Για τους πελάτες υψηλής τάσης (ενεργοβόρος και βαριά βιομηχανία) η χρέωση μειώνεται κατά 2%. Η χρέωση ισχύος καθορίστηκε στα 23.560 ευρώ ανά MW ετησίως έναντι 24.062 ευρώ.

Οι χρεώσεις είναι ρυθμιζόμενες και οι καταναλωτές δεν έχουν την ευχέρεια αναζήτησης εναλλακτικών τιμολογίων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share