Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πειραιάς: «Στοπ» της Αστυνομίας σε 350 κιλά κοκαΐνης από τη Γουατεμάλα - Επιχείρηση και στη Σαντορίνη

Μεγάλη επιτυχία των Αρχών

22 Ιουλίου 2021 17:07
Πειραιάς: «Στοπ» της Αστυνομίας σε 350 κιλά κοκαΐνης από τη Γουατεμάλα - Επιχείρηση και στη Σαντορίνη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Στοπ» έβαλε η Αστυνομία στο λιμάνι του Πειραιά σε 350 κιλά κοκαΐνης, με τη Δίωξη Ναρκωτικών να την εντοπίζουν κρυμμένη σε νόμιμα εμπορεύματα, με ένα παράξενο περιστατικό να συμβαίνει πριν από λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Στα πλαίσια διυπηρεσιακής συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΑΤ. και τη συνδρομή του Γραφείου DEA της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, κατά το χρονικό διάστημα 12 έως 19 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκε εντός του Λιμένα Πειραιά, ευρείας κλίμακας δράση έρευνας εμπορευματοκιβωτίων προερχομένων από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σκοπός των ανωτέρω ερευνών ήταν ο εντοπισμός και η κατάσχεση ποσοτήτων κοκαΐνης, που τυχόν αποκρύπτονταν εντός φορτίων νόμιμων εμπορευμάτων, προς αποφυγή της διάχυσης αυτών στην Ευρωπαϊκή αγορά των ναρκωτικών.

Συνολικά ελέγχθηκαν πάνω από -150- εμπορευματοκιβώτια.

Ναρκωτικά στον Πειραιά

Σε ένα εξ αυτών, προερχόμενο από τη Γουατεμάλα, με νόμιμο φορτίο συσκευασίες (τσουβάλια) καφέ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διακόσιες ενενήντα οκτώ (298) συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων πενήντα ενός (351) κιλών και επτακοσίων είκοσι πέντε (725) γραμμαρίων.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών διενεργείται προανάκριση, ενώ κλήθηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία, με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών».

Συλλήψεις και στη Σαντορίνη

Συνελήφθη χθες (21 Ιουλίου 2021) το πρωί στη Θήρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπή και παράνομη είσοδο-διαμονή στη χώρα.

Η σύλληψη είναι απότοκος εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού ασφάλειας και αστυνόμευσης που στοχεύει στη διατήρηση ενός σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με δίκυκλη μοτοσυκλέτα χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης και για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 13 ισοβαρείς μικροσυσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 11 γραμμαρίων
  • 4 συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 19 γραμμαρίων
  • Το χρηματικό πόσο των 150,00 ευρώ

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης βρέθηκαν στην κατοικία του και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλό και 442 γραμμάρια
  • Κοκαΐνη βάρους 29 γραμμάρια
  • Κάνναβη κατεργασμένη – χασισέλαιο βάρους 63,7 γραμμάρια
  • Δύο ζυγαριές ακριβείας
  • Δυο κινητά τηλέφωνα
  • Πλήθος κενών πλαστικών συσκευασιών

Ναρκωτικά στη Σαντορίνη

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share