Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η Εκκλησία βάζει τους «ψεκασμένους» στη θέση τους: «Δεν υπάρχει τσιπάκι στο εμβόλιο»

Αποδέχεται και βοηθά στον εμβολιασμό η Ιερά Σύνοδος

21 Ιουλίου 2021 22:18
Η Εκκλησία βάζει τους «ψεκασμένους» στη θέση τους: «Δεν υπάρχει τσιπάκι στο εμβόλιο»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Εκκλησία φαίνεται να έχει αναλάβει ενεργό ρόλο σχετικά με την επιχείρηση... πειθούς για το εμβόλιο του κορωνοϊού, εκδίδοντας ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις και απαντήσεις, που θα διατεθεί σε κάθε ναό.

Απευθυνόμενο «προς το λαό», το φυλλάδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιγράφεται «οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», με στόχο να καταπέσουν μύθοι και θεωρίες συνωμοσίας που εξυφαίνονται στη δημόσια σφαίρα, συσκοτίζοντας την αλήθεια.

Στον αντίποδα, προστρέχοντας στην επιστήμη, η Ιεραρχία της ελλαδικής εκκλησίας άναψε το πράσινο φως για ένα φυλλάδιο χωρίς ταμπού, που απαντά όλους τους προβληματισμούς της ελληνικής κοινωνίας, όπως λόγου χάρη:

-Aν τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό περιέχουν «εμβρυικά κύτταρα»,

-Aν μέσω αυτών επιτυγχάνεται ο «έλεγχος της προσωπικότητας» του ατόμου,

-Aν περιέχουν μαγνητισμό, νανοσωματίδια ή «τσιπάκι» ή

-Ποιες είναι οι διαφορές του εμβολίου mrna με τα «παραδοσιακά εμβόλια»,

καταλήγοντας πως η Εκκλησία «μιλά στα παιδιά της με την γλώσσα της Ευθύνης, της Αλήθειας και της Αγάπης».

Δείτε αναλυτικά πώς απαντά η Εκκλησία στα ερωτήματα για τον εμβολιασμό.

Εκκλησία φυλλάδιο για το εμβόλιο

Εκκλησία φυλλάδιο για το εμβόλιο απαντήσεις

Εκκλησία φυλλάδιο για το εμβόλιο στους πιστούς

Εκκλησία φυλλάδιο για το εμβόλιο οδηγίες

Γιατί η Εκκλησία αφήνει ανεμβολίαστους μέσα στους ναούς;

Μια περίεργη κατάσταση φέρνει η απόφαση της Εκκλησίας, η οποία μπορεί να στηρίζει τον αγώνα για την ανοσία έναντι του κορωνοϊού μέσω του εμβολιασμού, αλλά παράλληλα δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τους ανεμβολίαστους εκτός ναών.

«Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί», ξεκαθάρισε χθες ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χωρίσει τους ανθρώπους.

Μετά την επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με την οποία συστήνει προς τους πιστούς «την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την «αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονοϊού», ο κ. Αθηναγόρας διευκρίνισε με δηλώσεις του ότι δεν ζητήθηκε από την Πολιτεία και ούτε τέθηκε από την Εκκλησία να εισέρχονται στους ναούς μόνον όλοι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 . «Εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια ότι η Eκκλησία δεν υπάρχει περίπτωση να υιοθετήσει κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο OPEN.

Mάλιστα, τόνισε ότι «ο χώρος της εκκλησίας είναι ένας χώρος ελευθερίας. Δεν είναι ένας χώρος όπου θα χωρίσουμε τους ανθρώπους σε εμβολιασμένους και μη. Αυτό εξηγήθηκε στον κ. Κικίλια. Θα κάνουμε όσες προσπάθειες μπορούμε για να πείσουμε ανθρώπους, αλλά έχουν την ελεύθερη, δική τους επιλογή».

Oπως είπε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, «συνεχίζουμε τον τρόπο με τον οποίο μπαίνουμε τώρα στις εκκλησίες, διότι δεν αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που μπαίνουν τώρα στην εκκλησία, δηλαδή με τη μάσκα και με τα τεστ στους κληρικούς, και εξασφαλίζουμε την ελεύθερη είσοδο όποιου το επιθυμεί. Δεν είναι ένα μαγαζί η εκκλησία. Δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε σε ανθρώπους να έρχονται».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share