Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στο Σύνταγμα: Επεισόδια Αστυνομίας και αντιεμβολιαστών με χημικά και δακρυγόνα

Συμπλοκές και με αντιεξουσιαστές με έναν τραυματισμό

21 Ιουλίου 2021 19:49
Συναγερμός στο Σύνταγμα: Επεισόδια Αστυνομίας και αντιεμβολιαστών με χημικά και δακρυγόνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, αφού δυνάμεις της Αστυνομίας και ομάδα αντιεμβολιαστών επιδίδονται σε επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα.

Η Αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει τα συγκεκριμένα άτομα με ρίψεις νερού από την Αύρα και με δακρυγόνα, με τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης να φέρνουν στους δρόμους τους αντιεμβολιαστές.

Λίγο νωρίτερα σύμφωνα με τις πληροφορίες αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν κοντά στα Προπύλαια είχαν φραστικό επεισόδιο με αντιεμβολιαστές και η κατάσταση ξέφυγε. Κατά την διάρκεια της έντασης ένας αντιεξουσιαστής τραυματίστηκε ελαφριά.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Υπήρξε άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, ενώ στους τραυματίες παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, με τη συγκέντρωση αυτή να αποδεικνύεται πιο σοβαρή από όσο φαινόταν.

Συγκέντρωση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη με σημαίες, σταυρούς και... «Μακεδονία ξακουστή»

Φαίνεται πως η νέα επέλαση του κορωνοϊού δε ρίχνει το... φρόνημα όσων δε δέχονται τον εμβολιασμό, καθώς μια νέα συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (21/7) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πανό που γράφουν συνθήματα όπως «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και «Η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον», πολίτες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται από τις 18:00 στο Σύνταγμα, με αίτημα «μια ζωή ελεύθερη όπως την αξίζουμε» όπως άλλωστε έγραφαν και στο κάλεσμά τους.

Λόγω της συγκέντρωσης κλειστή είναι η λεωφόρος Αμαλίας. Την ίδια στιγμή, αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλά σημεία της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στον Βόλο, στη Δράμα και στα Ιωάννινα.

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών Σύνταγμα

Η «Μακεδονία ξακουστή» στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο πραγματοποιούν, επίσης άτομα που αντιτίθενται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες, χριστιανικά σύμβολα, αλλά και πανό που αναγράφουν ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι «δικτατορία», φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από μεγάφωνα ακούγεται το τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή». Ομάδα των διαδηλωτών έχει κλείσει το οδόστρωμα μπροστά από τον Λευκό Πύργο, ενώ η κίνηση των οχημάτων γίνεται από άλλους κεντρικούς δρόμους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share