Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποια άρση lockdown; Ο κορωνοϊός... παρτάρει δίχως τέλος στη Μύκονο!

Σε κατάσταση συναγερμού το νησί

21 Ιουλίου 2021 19:22
Ποια άρση lockdown; Ο κορωνοϊός... παρτάρει δίχως τέλος στη Μύκονο!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μπορεί η Μύκονος να οδηγείται προς άρση του απαγορευτικού, που βρίσκεται σε ισχύ, αλλά τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν πως, μαζί με ορισμένα άλλα νησιά, ο κορωνοϊός δε σταματά να κάνει... πάρτι στο νησί των Ανέμων.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, Πάρος και Μύκονος έχουν 4,31% και 4,06% ποσοστά θετικότητας αντίστοιχα. Ανησυχία υπάρχει και για το Ρέθυμνο που «βράζει» με 4,85% σε ποσοστό θετικότητας.

Από τα νησιά που και εκείνα προβληματίζουν είναι επίσης η Μήλος με 2,47%, η Σαντορίνη με 2,23% και η Ιθάκη με 2,15%.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό καταγράφει η Καρδίτσα με 2,51%.

Συγκεκριμένα την εβδομάδα 12 Ιουλίου 2021 – 18 Ιουλίου 2021το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,41% σε σύνολο 512.794 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,81% σε σύνολο 1.008.857 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.26%.

Πριβέ κορωνοπάρτι σε μυστικές τοποθεσίες με ανώνυμες προσκλήσεις

Την ώρα που το νησί των ανέμων «βράζει» από τον κορωνοϊό πάρτι σε βίλες και νυχτερινά μαγαζιά να αναδεικνύονται σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως φαίνεται και στις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κάποιοι εξακολουθούν να «παρτάρουν» απτόητοι σαν να μην υπάρχει πανδημία. Χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες, όχι καθήμενοι – όπως ορίζει η νέα ΚΥΑ – αλλά όρθιοι ο ένας δίπλα στον άλλον με το ποτό τους στο χέρι χορεύουν και τραγουδούν.

Και οι διοργανωτές παράνομων πάρτι σε βίλες στη Μύκονο φαίνεται να μην βάζουν μυαλό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA, δεκάδες άτομα δίπλα στην πισίνα της πολυτελούς βίλας διασκεδάζουν με άφθονο αλκοόλ, δυνατή μουσική και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Οι μάσκες είναι ανύπαρκτες.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Πάρο. Ακόμη ένα νησί που φλερτάρει με τοπικό lockdown καθώς την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Κάτι που όπως φαίνεται δεν πτοεί πολλούς πελάτες.

Χωρίς αποστάσεις και μάσκες

Παρέες φίλων όρθιοι γύρω από τα τραπέζια τους τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους ο ένας δίπλα στον άλλον.. σηκώνουν τα χέρια ψηλά και χορεύουν όλοι μαζί.

Άλλοι χτυπούν με μανία και ρυθμό τις καμπάνες …. αγνοώντας τα καμπανάκια των ειδικών για αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού.

Και άλλοι βγάζουν βίντεο, και τα «ανεβάζουν» στα social media για να δείξουν την ανεμελιά της διασκέδασης τους και μάλιστα σε κλειστούς χώρους.

Τα πάρτι κράτησαν μέχρι το πρωί αλλά το ξημέρωμα βρήκε τη Μύκονο με νέα έκτακτα μέτρα και δυστυχώς εάν η κατάσταση δεν ελεγχθεί το καλοκαίρι στα νησιά θα είναι δύσκολο για τουρίστες και καταστηματάρχες.

Μπορεί η Αττική να «οδηγεί» την νέα έξαρση μολύνσεων δίνοντας καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.. ωστόσο το αδιαχώρητο επικράτησε σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας με γνωστούς ράππερ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Με τους θαμώνες να συνωστίζονται και να διασκεδάζουν κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλο.

 Μύκονος: Πριβέ κορωνοπάρτι σε μυστικές τοποθεσίες με ανώνυμες προσκλήσεις

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share