Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μύκονος: Πριβέ κορωνοπάρτι σε μυστικές τοποθεσίες με ανώνυμες προσκλήσεις

Διασκεδάζουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας!

21 Ιουλίου 2021 08:29
Μύκονος: Πριβέ κορωνοπάρτι σε μυστικές τοποθεσίες με ανώνυμες προσκλήσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που το νησί των ανέμων «βράζει» από τον κορωνοϊό πάρτι σε βίλες και νυχτερινά μαγαζιά να αναδεικνύονται σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως φαίνεται και στις εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κάποιοι εξακολουθούν να «παρτάρουν» απτόητοι σαν να μην υπάρχει πανδημία. Χωρίς αποστάσεις, χωρίς μάσκες, όχι καθήμενοι – όπως ορίζει η νέα ΚΥΑ – αλλά όρθιοι ο ένας δίπλα στον άλλον με το ποτό τους στο χέρι χορεύουν και τραγουδούν.

Και οι διοργανωτές παράνομων πάρτι σε βίλες στη Μύκονο φαίνεται να μην βάζουν μυαλό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA, δεκάδες άτομα δίπλα στην πισίνα της πολυτελούς βίλας διασκεδάζουν με άφθονο αλκοόλ, δυνατή μουσική και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Οι μάσκες είναι ανύπαρκτες.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Πάρο. Ακόμη ένα νησί που φλερτάρει με τοπικό lockdown καθώς την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Κάτι που όπως φαίνεται δεν πτοεί πολλούς πελάτες.

Χωρίς αποστάσεις και μάσκες

Παρέες φίλων όρθιοι γύρω από τα τραπέζια τους τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους ο ένας δίπλα στον άλλον.. σηκώνουν τα χέρια ψηλά και χορεύουν όλοι μαζί.

Άλλοι χτυπούν με μανία και ρυθμό τις καμπάνες …. αγνοώντας τα καμπανάκια των ειδικών για αποστάσεις και αποφυγή συνωστισμού.

Και άλλοι βγάζουν βίντεο, και τα «ανεβάζουν» στα social media για να δείξουν την ανεμελιά της διασκέδασης τους και μάλιστα σε κλειστούς χώρους.

Τα πάρτι κράτησαν μέχρι το πρωί αλλά το ξημέρωμα βρήκε τη Μύκονο με νέα έκτακτα μέτρα και δυστυχώς εάν η κατάσταση δεν ελεγχθεί το καλοκαίρι στα νησιά θα είναι δύσκολο για τουρίστες και καταστηματάρχες.

Μπορεί η Αττική να «οδηγεί» την νέα έξαρση μολύνσεων δίνοντας καθημερινά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων.. ωστόσο το αδιαχώρητο επικράτησε σε νυχτερινό μαγαζί της Αθήνας με γνωστούς ράππερ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Με τους θαμώνες να συνωστίζονται και να διασκεδάζουν κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλο.

 Μύκονος: Πριβέ κορωνοπάρτι σε μυστικές τοποθεσίες με ανώνυμες προσκλήσεις

«Ελευθερώνεται» η Μύκονος! Η ημερομηνία «κλειδί» για την άρση της κυκλοφορίας

«Ελευθερώνεται» η Μύκονος! Στην άρση των σφιχτών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Μύκονο από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου ή αλλιώς το αργότερο από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του λοκντάουν που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή ή αλλιώς από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αποδίδεται εν πολλοίς στα επιδημιολογικά δεδομένα. Επειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Εφ' όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: «Πέσαμε από το σύννεφα - Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς»

«Δεν τα περιμέναμε, είναι πάρα πολύ υπερβολικά, πέσαμε από το σύννεφα», ήταν η πρώτη αντίδραση του αντιδήμαρχου τεχνικής υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας της Μυκόνου, στην ανακοίνωση του τοπικού lockdown.

Σχολιάζοντας τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας (01.00 το βράδυ έως 06.00) και της απαγόρευσης μουσικής καθ’ όλο το 24άωρο, ανέφερε: «Δεν τα περιμέναμε. Ήρθαν πολύ απότομα στο νησί που φιλοξενεί 20.000 άτομα».

Επισήμανε πως «τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς» και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση των μέτρων πέραν της 26 Ιουλίου.

«Η Μύκονος είναι στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού», πρόσθεσε ο κύριος Κουκάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα κορωνοϊού και στο νησί της Μυκόνου ήταν πενταπλάσια μέσα σε μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης διευκρίνιζε ότι τα μέτρα έχουν τη δυναμική να καταστείλουν άμεσα την επιδημιολογική έξαρση και να συνεχιστεί καλύτερα το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

 Αντιδήμαρχος Μυκόνου: «Πέσαμε από το σύννεφα - Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share