Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οριστικό: Καραντίνα μόνο για ανεμβολίαστους για να μην ξανακλείσει η οικονομία

Εμβόλιο ή... σπίτι!

20 Ιουλίου 2021 22:07
Οριστικό: Καραντίνα μόνο για ανεμβολίαστους για να μην ξανακλείσει η οικονομία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σχέδιό της για το φθινόπωρο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν η κοινωνία και η οικονομία με βάση τους εμβολιασμούς, προχωρώντας σε περιορισμούς μονάχα για ανεμβολίαστους.

Το βασικό σενάριο για τους εμβολιασμούς δείχνει μία εικόνα τελείως διαφορετική από αυτή που έχουμε σήμερα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκτιμάται ότι τότε θα υπάρχει ένα 60% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, ένα επιπλέον 10% που θα έχει κάνει την πρώτη δόση και ένα περίπου 10% ανθρώπων που έχουν νοσήσει. Αυτό σημαίνει ότι το 80% του πληθυσμού θα διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόησης μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αν αφαιρεθούν τα παιδιά, στον ενήλικο πληθυσμό χωρίς πιστοποιητικό θα είναι μόνο το 15-20%.

Για τους ανεμβολίαστους μόνο, όπως αναφέρει το Star, θα είναι οι περιορισμοί από το φθινόπωρο, ενώ αν υπάρχει έξαρση της πανδημίας οι περιορισμοί θα είναι μεγαλύτεροι. Στην εστίαση και τη διασκέδαση υπάρχει ήδη απαγόρευση εισόδου σε εσωτερικούς χώρους και εξετάζεται να προστεθεί και το λιανεμπόριο αν χρειαστεί, τη στιγμή που ετοιμάζεται μέχρι και περικοπή μισθών για τους ανεμβολίαστους.

Για τις βασικές δραστηριότητες όπως οι μετακινήσεις, η εργασία και η εκπαίδευση θα χρειάζεται test.

Η πρώτη κίνηση έγινε... στα ΕΜΑΚ

Μετακινούνται από την ΕΜΑΚ 54 συνολικά πυροσβέστες που δεν έχουν εμβολιαστεί, στο πλαίσιο της πρόσφατης σχετικής απόφασης της κυβέρνησης. Παράλληλα, δείτε τα 17 επαγγέλματα που είναι αναγκαίο το «τσίμπημα».

Οπως ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, οι 54 πυροσβέστες μετακινούνται σε όμορες υπηρεσίες, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για την αντικατάστασή τους.

Το περιθώριο να εμβολιαστούν ήταν μέχρι το τέλος Ιουνίου και είχε δοθεί μια άτυπη παράταση έως το τέλος Ιουλίου, ωστόσο επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στις ΕΜΑΚ είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και της εξασφάλισης της αδιάλειπτης επιχειρησιακής λειτουργίας των υπηρεσιών.

«Η πόρτα της ΕΜΑΚ είναι πάντα ανοιχτή για όποιους από τους 54 πυροσβέστες, συνολικά, που έχουν μετακινηθεί σε άλλη Υπηρεσία, εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και θέλουν να επιστρέψουν. Λόγω της ιδιαιτερότητας της αποστολής των μελών της ΕΜΑΚ, δεν είναι δυνατόν να μην έχουν εμβολιαστεί», επισημαίνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφερόμενος στις μετακινήσεις ανεμβολίαστων πυροσβεστών διευκρινίζει ο κ. Βαθρακογιάννης:

«Από την μεγαλύτερη των ΕΜΑΚ, αυτή της Αττικής, έχουν μετακινηθεί συνολικά 19 άτομα και από 5 κατά μέσο όρο από τις άλλες, εκτός από αυτές των Ιωαννίνων που έχουμε 2 μετακινήσεις και από 1 σε Λάρισα και Λαμία. Όποιος εμβολιαστεί και επιθυμεί να επιστρέψει, τότε αυτό θα γίνει άμεσα. Σημειώστε, ότι όλοι μετακινήθηκαν εντός του νομού όπου υπηρετούν ή όπου αλλού επιθυμούσαν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share