Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Σημάδια βελτίωσης για την 27χρονη που μπήκε σε ΜΕΘ μετά το Johnson & Johnson

Ένα βήμα πριν αποσωλήνωση

20 Ιουλίου 2021 15:48
Πάτρα: Σημάδια βελτίωσης για την 27χρονη που μπήκε σε ΜΕΘ μετά το Johnson & Johnson
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βελτίωση δείχνει τις τελευταίες ημέρες η υγεία της 27χρονης από την Κέρκυρα, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο θεράπων ιατρός της και Διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ κ. Αργύρης Συμεωνίδης δήλωσε στο patrastimes: «Έχουμε τα πρώτα σημάδια ότι η υγεία της σταδιακά βελτιώνεται. Από αιματολογικής άποψης η κλινική της εικόνα έχει βελτιωθεί»

Η 27χρονη κοπέλα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου από τις 30 Ιουνίου, όταν και διακομίστηκε εσπευσμένα από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

27χρονη νοσοκομείο Πάτρα

Κοντά στο στάδιο της αποσωλήνωσης

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 3 Ιουλίου η επιδείνωση στην υγεία της, έκανε τους γιατρούς της να πάρουν την απόφαση για διασωλήνωση.

«Είμαστε πολύ κοντά στο στάδιο να την αποσωληνώσουμε πλέον, γιατί βλέπουμε ότι οι θρόμβοι έχουν περιοριστεί», αναφέρει ο κ. Συμεωνίδης.

Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του, από την αρχή κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές που παρουσίαζε η νεαρή κοπέλα και πλέον φαίνεται πως τα έχουν καταφέρει.

πάτρα ΜΕΘ νοσοκομείο 27χρονη

Το χρονικό της υγείας της

Η 27χρονη είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson και λίγες ημέρες αργότερα εμφάνισε τις πρώτες παρενέργειες, όπως μεγάλη αδυναμία και παράλυση, που την οδήγησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ρίο, με τους γιατρούς της να εντοπίζουν εκτεταμένη θρόμβωση κοιλιακών αγγείων.

Πλέον όλα δείχνουν ότι ο Γολγοθάς τόσο της ίδιας, όσο και της οικογένειάς της – που από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό της – φτάνει επιτέλους στο τέλος του.

Κορωνοϊός: AstraZeneca και Johnson & Johnson αλλάζουν το εμβόλιο λόγω θρομβώσεων

Αλλαγές αναμένεται να κάνουν η AstraZeneca και η Johnson & Johnson στα σκευάσματά τους για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τη Wall Street Journal να αναφέρει πως τα περιστατικά θρομβώσεων οδηγούν σε αυτές τις τροποποιήσεις.

Οι έρευνες των AstraZeneca και Johnson & Johnson, μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αλλά και επιστήμονες ως εξωτερικούς συνεργάτες, έχουν ξεκινήσει έρευνες σε πρώιμο στάδιο για το ενδεχόμενο αλλαγών στα εμβόλιά τους, οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν ή ακόμη και να εξαφανίσουν τον κίνδυνο σπάνιων αλλά σοβαρών θρομβώσεων που έχουν συνδεθεί με τα σκευάσματα, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους κοντά στη διαδικασία, τη στιγμή που στην χώρα μας προχωρά το θέμα των προνομίων όσων εμβολιάζονται.

Ταχέως αναπτυσσόμενες έρευνες σχετικά με το πως σχηματίζονται οι θρόμβοι ενισχύουν τις ελπίδες για τον εντοπισμό της αιτίας (που προκαλεί τις θρομβώσεις) και πιθανώς να τροποποιήσει το εμβόλιο της AstraZenece έως τον άλλο χρόνο σύμφωνα με τους ανθρώπους που μίλησαν στη Wall Street Journal. «Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε εάν μπορούν να τροποποιηθούν τα εμβόλια και αν αυτό θα είχε νόημα από εμπορική άποψη», προσθέτουν οι ίδιοι.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρεία υποστηρίζει τη «συνεχή έρευνα και ανάλυση καθώς συνεργαζόμαστε με ειδικούς και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές».

Η AstraZeneca ανέφερε ότι «συνεργάζεται ενεργά με τις ρυθμιστικές αρχές και την επιστημονική κοινότητα για να κατανοήσει αυτά τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά θρομβώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που μπορούν να οδηγήσουν στην έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση με την κατάλληλη θεραπεία».

Εκτός από τα επιστημονικά εμπόδια, οι τροποποιήσεις ενδέχεται να απαιτήσουν αλλαγές στα δικαιώματα ιδιοκτησίας ή στις εγκρίσεις. Ωστόσο, η άνευ προηγουμένου κλίμακα της πανδημίας και ο επείγων χαρακτήρας της διάθεσης εμβολίων κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να επισπεύσουν τη διαδικασία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share