Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022

«Ελευθερώνεται» η Μύκονος! Η ημερομηνία «κλειδί» για την άρση της κυκλοφορίας

Αναθεωρείται το σφιχτό λοκντάουν στο πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου

20 Ιουλίου 2021 12:51
«Ελευθερώνεται» η Μύκονος! Η ημερομηνία «κλειδί» για την άρση της κυκλοφορίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ελευθερώνεται» η Μύκονος! Στην άρση των σφιχτών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Μύκονο από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή 23 Ιουλίου ή αλλιώς το αργότερο από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να ξανανοίξουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του λοκντάουν που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή ή αλλιώς από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αποδίδεται εν πολλοίς στα επιδημιολογικά δεδομένα. Επειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Εφ' όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση.

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: «Πέσαμε από το σύννεφα - Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς»

«Δεν τα περιμέναμε, είναι πάρα πολύ υπερβολικά, πέσαμε από το σύννεφα», ήταν η πρώτη αντίδραση του αντιδήμαρχου τεχνικής υπηρεσίας και πολιτικής προστασίας της Μυκόνου, στην ανακοίνωση του τοπικού lockdown.

Σχολιάζοντας τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας (01.00 το βράδυ έως 06.00) και της απαγόρευσης μουσικής καθ’ όλο το 24άωρο, ανέφερε: «Δεν τα περιμέναμε. Ήρθαν πολύ απότομα στο νησί που φιλοξενεί 20.000 άτομα».

Επισήμανε πως «τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς» και εξέφρασε την ελπίδα να μην υπάρξει παράταση των μέτρων πέραν της 26 Ιουλίου.

«Η Μύκονος είναι στους πρωτεργάτες του εμβολιασμού», πρόσθεσε ο κύριος Κουκάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα κορωνοϊού και στο νησί της Μυκόνου ήταν πενταπλάσια μέσα σε μία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης διευκρίνιζε ότι τα μέτρα έχουν τη δυναμική να καταστείλουν άμεσα την επιδημιολογική έξαρση και να συνεχιστεί καλύτερα το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

 Αντιδήμαρχος Μυκόνου: «Πέσαμε από το σύννεφα - Τα μέτρα καταστρέφουν τον τουρισμό ολοσχερώς»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share