Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μύκονος - Εκπρόσωπος εστίασης: Είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα αφορούσε εμβολιασμένους

«Δεν περιμέναμε τόσο σκληρά μέτρα»

19 Ιουλίου 2021 12:36
Μύκονος - Εκπρόσωπος εστίασης: Είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα αφορούσε εμβολιασμένους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Είναι ένα σοκ για τη Μύκονο και την τοπική οικονομία. Δεν περιμέναμε τόσο σκληρά μέτρα. Και ιδίως για τη Μύκονο που είναι ένα νησί διασκέδασης», δήλωσε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, γενικός γραμματέας του σωματείου Εστίασης Διασκέδασης Δήμου Μυκόνου, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», εκτάκτως με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μετά την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων, τουρίστες εγκαταλείπουν το νησί, ενώ πέφτουν «βροχή» οι ακυρώσεις κρατήσεων, σύμφωνα με τον κ. Ζησιμόπουλο: «Η παντελής απαγόρευσης μουσικής καθ' όλο το 24ωρο και η απαγόρευση κυκλοφορία από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, είναι μέτρα που καταστρέφουν το τουριστικό προϊόν της Μυκόνου κι αυτό αποδεικνύεται από τις πάρα πολλές ακυρώσεις που γίνονται πλέον καθημερινά και τις εσπευσμένες αναχωρήσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί. (...) Οι ακυρώσεις έρχονται για όλο το καλοκαίρι, γιατί πλέον δύσκολα μας εμπιστεύονται ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Όπως είπε, μάλιστα, η πλειοψηφία όσων εγκαταλείπουν το νησί, κατευθύνονται προς τη Νότια Γαλλία κι όχι προς άλλο ελληνικό νησί.

Δεν είχε υποψιάσει τους επιχειρηματίες στο νησί η αυξητική πορεία των κρουσμάτων; «Δεν είχαμε δει να έρχεται το lockdown γιατί υπήρχε η δέσμευση του πρωθυπουργού που έλεγε ότι δεν πρόκειται να ξανακάνει lockdown και πως θα κάνουν μόνο γι' αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι. Βασιζόμενοι σε αυτό, ανοίξαμε μαγαζιά, ετοιμαστήκαμε, ξέραμε ότι πάρα πολλοί από τους τουρίστες που έρχονται είναι εμβολιασμένοι. Θα μπορούσαμε με κάποιον τρόπο να δουλέψουμε. Αυτό τελικά δεν ίσχυσε. Ίσως γιατί είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί; Εμείς τώρα πρέπει να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Γρήγορα να βρούμε ισάξια μέτρα, για να προστατεύσουμε το νησί, αλλά να επιτρέψουν να κρατήσει και τον χαρακτήρα του».

Μύκονος - Εκπρόσωπος εστίασης: Είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός ότι δεν θα αφορούσε εμβολιασμένους

Τι προτείνουν οι ίδιοι

Όπως είπε ο κ. Ζησιμόπουλος, «έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Θα πρέπει να είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και κλειστά να είναι τα μαγαζιά, ο κόσμος συνωστίζεται στα σοκάκια. Το δεύτερο μέτρο που ζητάμε αφορά αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι κι έρχονται στη Μύκονο με το περίφημο green pass, δηλαδή με αρνητικό rapid ή pcr 72 ωρών. Για να παραμένουν στο νησί, θα πρέπει να ανανεώνεται το τεστ ανά 72 ώρες. Τρίτον, προτείνουμε να πριμοδοτήσουμε με 150 ευρώ τον κάθε εργαζόμενο που θέλει, να πάει να εμβολιαστεί έστω και τώρα. Παρά τις εκκλήσεις μας, υπάρχουν ακόμη αρκετοί οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι».

Υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης στις προτάσεις αυτές; «Ξέρουμε ότι την Τετάρτη θα γίνει επαναξιολόγηση».

«Πληρώνουμε το τίμημα της φετινής μας επιτυχίας. Πηγαίναμε να έχουμε μια σεζόν, που θα ήταν κοντά στο 85% του 2019. Σίγουρα θα βγούμε σοβαρά λαβωμένοι από αυτό, αλλά δεν θα χαθεί η σεζόν αν προλάβουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση, με μέτρα που θα είναι ασφαλή μεν, αλλά δεν θα απαγορεύουν παντελώς τη διασκέδαση», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share