Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δράμα για οικογένεια στην Αλόννησο: Έχουν θετικό τεστ κορωνοϊού και δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας!

Καμία μέριμνα από το κράτος - Βρήκε μόνη της τη λύση η οικογένεια

19 Ιουλίου 2021 09:48
Δράμα για οικογένεια στην Αλόννησο: Έχουν θετικό τεστ κορωνοϊού και δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το δικό της δράμα ζει μια οικογένεια στην Αλόννησο, καθώς παρά το θετικό τεστ κορωνοϊού, η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει να υπάρχει ξενοδοχείο για να περάσει την καραντίνα της.

Συγκεκριμένα, η μητέρα υποβλήθηκε σε rapid test προκειμένου να επιβιβαστεί στο πλοίο της επιστροφής και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η υπόθεση πήρε δυσάρεστη εξέλιξη όταν διαπιστώθηκε ότι στο νησί δεν έχει οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας για θετικά περιστατικά κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η οικογένεια παρά λίγο να μείνει στο δρόμο. Το θέμα πήρε διαστάσεις και τελικώς δρομολογήθηκε μία λύση για την οικογένεια η οποία θα μείνει σε κατάλυμα ιδιώτη ο οποίος θα αποζημιωθεί από την Πολιτική Προστασία, τη στιγμή που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα νησιά.

Ο πατέρας της οικογένειας Αθανάσιος Νάκης μιλώντας στο Open το πρωί της Δευτέρας μίλησε για την περιπέτεια της οικογένειας ενώ εξέφρασε την απορία για το που μπορεί να κόλλησε η γυναίκα του τον ιό καθώς όπως είπε δεν πήγαν σε μέρος με συνωστισμό και τηρούσαν όλα τα μέτρα προστασίας.

«Λυπάμαι που φτάσαμε ως εδώ. Ευτυχώς βρέθηκε ένας άνθρωπος να μας φέρει τρόφιμα και νερό και να μας φιλοξενήσει. Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι. Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά από εδώ και πέρα ελπίζουμε ότι όλα θα είναι καλύτερα. Εγώ με τον γιο μου είμαστε αρνητικοί. Η γυναίκα μου βγήκε θετική, χωρίς συμπτώματα. Εγώ με τον γιο μου είμαστε αρνητικοί. Δεν ξέρω που κολλήσαμε γιατί τηρούσαμε τα μέτρα και τις αποστάσεις» είπε ενώ σημείωσε πως ούτε εκείνος ούτε η σύζυγός του είχαν κάνει το εμβόλιο κάτι που ήταν στις προθέσεις του μόλις θα επέστρεφαν.

«Μπλόκο» σε χιλιάδες ταξιδιώτες

Για την επιβολή έκτακτων μέτρων – που ορισμένοι τα αποκαλούν «μίνι» lockdown- τοποθετήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε πως «πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για συγκεκριμένο διάστημα». Απαντώντας στις αντιδράσεις καταστηματαρχών και ξενοδόχων, υπογράμμισε πως «είναι προτιμότερη μια μικρή ταλαιπωρία παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου».

Ο ίδιος, τόνισε πως μόνον το τριήμερο 2.500 επιβάτες δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στα πλοία και υπογράμμισε πως «πέρα από τους ελέγχους χρειάζεται και η συνεργασία όλων». Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε για τα σκάφη μπορούν να γίνουν μόνον δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share