Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους» χωρίς αυστηρούς ελέγχους

«Έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα»

19 Ιουλίου 2021 08:34
Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους» χωρίς αυστηρούς ελέγχους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη Μύκονο θα ακολουθήσουν κι άλλα νησιά απ’ ό,τι φαίνεται δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη στη σκιά του lockdown που επιβλήθηκε στο «νησί των ανέμων».

Όπως εξήγησε αρκετά νησιά είναι σήμερα «πορτοκαλί» και «πρέπει να πέφτει το πρόστιμο το ένα μετά το άλλο και να κλείνουν τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα».

«Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει εμβολιαστεί. Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες εκεί έγινε το πρόβλημα με 1000 – 2000 άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε η αιτία» ανέφερε για τη Μύκονο η κ. Παγώνη.

«Να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες με συνεργεία για εμβολιασμούς» πρότεινε.

«Έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα αύριο θα είναι η Έψιλον, είναι πολύ μακριά ακόμα… Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα» σημείωσε ερωτηθείσα για τις εκτιμήσεις για 8.000 και 10.000 κρούσματα το προσεχές διάστημα. «Δεν έχουμε νοσηλείες πολλές στα νοσοκομεία αλλά υπάρχει σταδιακή αύξηση. Οι ΜΕΘ θα αργήσουν πολύ ακόμα» σημείωσε πάντως.

«Είναι υποτιμητικό να λένε σε εμάς τους γιατροί μη γιατροί κάντε το εμβόλιο. Είναι τραγικό αυτό…» δήλωσε η κ. Παγώνη.

 Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους» χωρίς αυστηρούς ελέγχους

«Ο αστυνομικός δεν μπορούσε να παρέμβει στα πάρτι»

Από πλευράς του, ο ξενοδόχος Ηρακλής Ζησιμόπουλος τόνισε ότι όλοι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου σε εστίαση και τουρισμό πρότειναν υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, ειδικά στον παραδοσιακό οικισμό να ανανεώνεται το Greenpass των τουριστών 48 ή 72 ώρες για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Πρότειναν επίσης να πριμοδοτήσουν τον εμβολιασμό των εργαζομένων που έχουν μείνει ανεμβολίαστοι.

«Το ποσοστό εμβολιασμού στο μόνιμο πληθυσμό είναι πάνω από το 80%, το πρόβλημα δημιουργείται από τους τουρίστες που έρχονται με ελλιπείς ελέγχους ή τους εποχιακούς εργαζόμενους» ανέφερε. «Θα μας βόλευε να υπάρχει νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση» πρόσθεσε ο κ. Ζησιμόπουλος.
«Φεύγει κόσμος. Υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις και πάνε σε ανταγωνιστικούς προορισμούς του εξωτερικού. Προς το παρόν φτάνουν το 20% οι ακυρώσεις, αλλά είναι τσουνάμι».

Έκανε γνωστό δε ότι «δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για να παρεμβαίνει η αστυνομία στα ιδιωτικά πάρτι, άργησαν πολύ. Δεν μπορούσαν να παρέμβουν χωρίς εντολή εισαγγελέα, δεν μπορούσαν καν να μπουν γιατί υπήρχε ιδιωτικό άσυλο» εξήγησε.

«Προλαβαίνουμε να σώσουμε τη σεζόν αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείναμε. Έχουν μειωθεί τα πάρτι σε παρά πολύ μεγάλο βαθμό με την ΚΥΑ τις τελευταίες δύο μέρες».

Παγώνη: Θα έχουμε κι άλλες «Μυκόνους»

Μύκονος - Lockdown: Μπόνους 150 ευρώ για εμβόλιο δίνουν οι επιχειρηματίες του νησιού

Οι καταστηματάρχες στη Μύκονο με νέα τους ανακοίνωση ζητούν από την κυβέρνηση να άρει τα μέτρα που επέβαλε στο νησί λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς όπως λένε δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα. Ακόμα σημειώνουν ότι μετά το κλείσιμο των καταστημάτων το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουλίου, κανένας δεν τήρησε την απαγόρευση κυκλοφορίας και υπήρξε μεγάλος συνωστισμός μέσα στα σοκάκια του νησιού και στις παραλίες.

Την ίδια στιγμή προτείνουν μέτρα, όπως τη χρήση μάσκας παντού και την πριμοδότηση με το ποσό των 150 ευρώ των υπαλλήλων για να κάνουν μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των καταστηματαρχών

Μετά τις χθεσινές εικόνες απίστευτου συγχρωτισμού στα σοκάκια της Μυκόνου, όταν στη 01:00 έκλεισαν όλες οι επιχειρήσεις και υποχρεώθηκαν οι πελάτες να αποχωρήσουν, ζητούμε από την Κυβέρνηση να προλάβει την υγειονομική έξαρση και να αναθεωρήσει τα χθεσινά άδικα μέτρα που αφορούν μόνο την Μύκονο.

Θεωρούμε αδιανόητο να στέλνεται το λάθος μήνυμα ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, εκτιμούμε ότι η βιαστική και καταστροφική απόφαση για τον τουρισμό της χώρας συνολικά και όχι μόνο για τη Μύκονο – πρέπει άμεσα να αναθεωρηθεί και οι αρμόδιοι να σκύψουν τώρα πάνω στο θέμα ώστε να λυθεί έως αύριο, με νέα πρωτόκολλα ώστε να ανασχεθεί το τσουνάμι των μαζικών ακυρώσεων.

Μπόνους 150 ευρώ για εμβόλιο δίνουν οι επιχειρηματίες του νησιού

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού στοχοποιείται και δεν θα μείνουμε άπραγοι.

Τα σωματεία μας προτείνουν:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους της χώρας της Μυκόνου και οπουδήποτε υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού.
  • Εμβολιασμός των εργαζομένων μας με το μονοδοσικό εμβόλιο και οι επιχειρήσεις μας προτίθενται να πριμοδοτήσουν τους εργαζομένους που εμβολιάζονται με 150 €.
  • Όποιοι επισκέπτες δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης, προτείνουμε την ανανέωση του GreenPass τους ανά 72 ώρες με Rapid-test ή PCR.
  • Ζητούμε την παρουσία κλιμακίων του ΕΟΔΥ στο νησί για να διευκολυνθεί η διενέργεια πολλαπλών Rapid-test στους ανεμβολίαστους και τα Σωματεία μας προσφέρονται να παρέχουν διαμονή στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αλλά και αύξηση σε δωμάτια καραντίνας.
  • Είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα να συμβάλλουμε στην αναζήτηση τρόπων για την εφαρμογή από κοινού οιουδήποτε λογικού, και υγειονομικά ορθού μέτρου κριθεί απαραίτητο. Θα επανέλθουμε με επιπλέον προτάσεις όχι μόνο για τη διαχείριση της κρίσης αλλά και αποκατάστασης της ήδη προκληθείσας ζημιάς στις επιχειρήσεις αλλά και στην εικόνα του νησιού Οι προτάσεις μας μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλα τα “πορτοκαλί” νησιά και να γίνουν αποδεκτές ώστε να σωθεί η παρτίδα την τελευταία στιγμή. Είναι προφανές ότι κάθε ώρα που περνά η ζημιά μεγαλώνει και πολύ σύντομα θα είναι μη αναστρέψιμη.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share