Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γεμάτα ξενοδοχεία καραντίνας - Στο τραπέζι επίταξη δωματίων και καμπίνες «Covid»

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα

18 Ιουλίου 2021 20:18
Γεμάτα ξενοδοχεία καραντίνας - Στο τραπέζι επίταξη δωματίων και καμπίνες «Covid»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού σε νησιωτικές περιοχές έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς είτε δεν επαρκούν οι κλίνες στα μεγάλα νησιά, είτε δεν έχουν προβλεφθεί καθόλου σε μικρότερα νησιά. Στη Μύκονο, το ξενοδοχείο καραντίνας έχει γεμίσει εδώ και ημέρες, κάτι που συμβαίνει και στο μοναδικό της Πάρου, με 15 συνολικά κρεβάτια.

Αποτέλεσμα, η απίστευτη περιπέτεια που πέρασε μία παρέα νεαρών, 18 ετών, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί και αναγκάστηκαν να παραμείνουν επί ώρες μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το Κέντρο Υγείας του νησιού, έως ότου βρεθεί λύση. Προβλήματα αντίστοιχης φύσεως έχουν εντοπιστεί και σε άλλα νησιά, όπως η Αλόννησος και ήδη γίνονται κινήσεις για την προσθήκη ξενοδοχείων καραντίνας, όπου απαιτείται.

Έκτακτη σύσκεψη για τα καταλύματα καραντίνας στα νησιά

Όπως αποκάλυψε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην οποία αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Πολιτική Προστασία σκοπεύει να προτείνει:

  • να υπάρχει δυνατότητα επίταξης δωματίων, όχι μόνο δηλαδή να αυξηθούν τα ξενοδοχεία για καραντίνα στα νησιά, αλλά να μπορεί η Πολιτική Προστασία να επιτάξει δωμάτια.
  • να υπάρχουν στα πλοία συγκεκριμένες καμπίνες, οι οποίες να κρατούνται μόνο από άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό και πρέπει άμεσα να φύγουν από το νησί, όπου κάνουν διακοπές. Να χαρακτηριστούν δηλαδή ορισμένες καμπίνες ως «Covid». Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή εάν κάποιος διαγνωστεί με κορονοϊό σε νησί δεν μπορεί να φύγει από εκεί καθώς πρέπει να μείνει σε καραντίνα.

 Γεμάτα ξενοδοχεία καραντίνας: Στο τραπέζι επίταξη δωματίων και καμπίνες «Covid»

Κορωνοϊός: Αύξηση θανάτων - 1.558 τα νέα κρούσματα - Ο «χάρτης» της διασποράς

Ανακοινώθηκαν τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα ημερήσια κρούσματα την Κυριακή 18 Ιουλίου είναι 1.558 εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα, καταγράφηκαν 10 θάνατοι, ενώ 123 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 457.312 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 148 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.557 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.850 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
  • Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 87.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.757 ασθενείς.
  • Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 132 (ημερήσια μεταβολή +8.2%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 109 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Χαρτογράφηση: 610 κρούσματα στην Αττική, 112 στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Αύξηση θανάτων - 1.558 τα νέα κρούσματα

Σύμφωνα με τη χαρτογράφηση στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 112 νέες μολύνσεις, ενώ αναφορικά με την Αττική, η κατανομή είναι η εξής:

  • Ανατολική Αττική 79
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 108
  • Δυτική Αττική 15
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 64
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 172
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 89
  • Πειραιάς 72
  • Νήσοι 11

κρούσματα κορωνοϊού

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share