Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Πάγωσε» η Αμαλιάδα: 16χρονος έπαθε ανακοπή πριν την προπόνηση

Δάσκαλος και ναυαγοσώστης τού έσωσαν τη ζωή

18 Ιουλίου 2021 19:48
«Πάγωσε» η Αμαλιάδα: 16χρονος έπαθε ανακοπή πριν την προπόνηση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακοπή υπέστη 16χρονος στην Αμαλιάδα, λίγο πριν ξεκινήσει την προπόνησή του. Ένας δάσκαλος πολεμικών τεχνών και ένας ναυαγοσώστης αποδείχθηκαν σωτήρες για τον έφηβο, που σωριάστηκε στο έδαφος κατά τη διάρκεια του «ζεστάματος» πριν την προπόνηση.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 16 Ιουλίου, λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Ο 16χρονος ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την προπόνησή του στη σχολή πολεμικών τεχνών της πόλης όταν έπεσε στο έδαφος. Αμέσως έτρεξαν κοντά του ο προπονητής του, που είναι ναυαγοσώστης, καθώς κι ένας ακόμα ναυαγοσώστης. Οι δύο άντρες έκαναν άμεσα στον 16χρονο καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ενώ άμεσα έσπευσε στη σχολή και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο έφηβος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, στον Πύργο, όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο και σταθεροποίησε την κατάσταση της υγείας του.

«Πάγωσε» η Αμαλιάδα: 16χρονος έπαθε ανακοπή πριν την προπόνηση

Θρήνος στη Μητρόπολη Φθιώτιδας – Πνίγηκε γνωστός Αρχιμανδρίτης

Πνίγηκε γνωστός Αρχιμανδρίτη στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας Στυλίδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού lamiareport.gr, πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς ιερείς της Φθιωτικής εκκλησίας με ξεχωριστό έργο.

Εντοπίσθηκε από περαστικό χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο νερό και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Διασώστες που έφτασαν στο σημείο κατέβαλαν προσπάθειες να επαναφέρουν τον άτυχο ιερέα ήταν όμως αργά.

Μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας για να διαπιστωθεί ο θάνατός του. Αναμένεται να βρεθεί η ακριβής αιτία που του έκοψε απότομα το νήμα της ζωής.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση από την Μητρόπολη Φθιώτιδας.

Θρήνος στη Μητρόπολη Φθιώτιδας – Πνίγηκε γνωστός Αρχιμανδρίτης

38χρονη μητέρα έπνιξε τα δίδυμα παιδιά της στην μπανιέρα - Ο λόγος είναι τραγικός

Μια ανείπωτη τραγωδία έλαβε τόπο στη Βρετανία, με την 38χρονη Samantha Ford να πνίγει τα δίδυμα παιδιά της, Jake και Chloe, ηλικίας 23 μηνών, με το λόγο να είναι αδιανόητος.

Η 38χρονη μητέρα έπνιξε τα παιδιά της στο σπίτι τους στο Westwood του Kent και στη συνέχεια έπεσε με το αυτοκίνητό της πάνω σε ένα φορτηγό. Η Samantha δεν ήθελε να τελειώσει η πλούσια ζωή που ζούσε με τον άντρα της στο Κατάρ, ήταν πολύ χειριστική σαν άνθρωπος και ήξερε να ελέγχει συναισθηματικά τους άλλους, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, με μια ακόμη ιστορία να συγκλονίζει τον πλανήτη.

Απέφυγε τη δολοφονία εκ προθέσεως αφού η εισαγγελική αρχή δέχτηκε το αίτημά της για μικρότερη κατηγορία σε προηγούμενη ακρόαση που έγινε τον Ιούνιο, όταν οι δικαστές διέταξαν ψυχιατρική εξέταση.

Ο γάμος της Samantha με το σύζυγό της Steven που είχε σαν αποτέλεσμα δύο πανέμορφα δίδυμα παιδάκια διαλύθηκε λίγους μήνες πριν σκοτώσει τα παιδιά της.

Στο δικαστήριο είπε ότι είχε στείλει μήνυμα ανήμερα των Χριστουγέννων σε κάποιον γράφοντας: «Πρέπει να δώσω ένα τέλος. Θέλω να τον κάνω να πονέσει για να δει τι πάει να κάνει».

Οι σοροί των παιδιών βρέθηκαν στο σπίτι λίγο αφού το αυτοκίνητό της Samantha είχε εμπλακεί σε τροχαίο με φορτηγό στην Εθνική Οδό λίγο πριν τις 3:00 τη νύχτα στις 27 Φεβρουαρίου.

Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο όπου είχε γίνει το τροχαίο το μόνο που μπόρεσε να τους πει ήταν «Αφήστε με να πεθάνω. Σκότωσα τα παιδιά μου. Δεν θα τους έκανα ποτέ κακό. Τα λατρεύω. Όλα είναι σαν ένα κακό όνειρο. Έπρεπε να πάω νωρίτερα στο νοσοκομείο. «Παίζει» με το μυαλό μου».

Η αστυνομία βρήκε τα πτώματα των παιδιών γύρω στις 3:30. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή δολοφονήθηκαν μία μέρα πριν.

Μητέρα έπνιξε τα παιδιά της

Η ιστορία πίσω από την τραγωδία

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2008 και μετακόμισε στο Κατάρ όπου απολάμβανε έναν πλούσιο και πολυτελή βίο. Η Samantha έμεινε έγκυος μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση και γέννησε τα δίδυμα το 2017. Το 2018 η οικογένεια επέστρεψε στην Αγγλία, στο σπίτι του στο Charing κοντά στο Ashford του Kent.

Σε ένα μήνυμα που έστειλε στον άντρα της Steven έγραφε: «Γιατί επέλεξες μία δουλειά και μία άθλια ζωή στο Λονδίνο; Ήμασταν πολύ καλύτερα εκεί που ήμασταν. Με αυτό που έκανες καταδίκασες τα παιδιά σου».

Ο Steven σε επιστολή που έστειλε στο δικαστήριο γιατί δεν άντεχε να παραστεί στη δίκη είπε: «Το σοκ είναι τεράστιο και ο πόνος απερίγραπτος. Σε μία στιγμή άλλαξε όλη μου η ζωή. Είχα δύο πανέμορφα μωράκια που ήταν υγιέστατα. Ήταν τα πάντα στη ζωή μου. Το καθένα είχε τη δική του προσωπικότητα και αγαπούσαν πολύ το ένα το άλλο. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μεγαλώνοντας θα γίνονταν θαυμάσιοι άνθρωποι.

Με την πρώην γυναίκα μου θέλαμε πολύ να γίνουμε γονείς. Κάναμε τέσσερις εξωσωματικές μέχρι να τα καταφέρουμε.

Ξυπνάω μέσα στην νύχτα με κρίσεις πανικού και τις τελευταίες εβδομάδες ακόμα πιο συχνά. Ουρλιάζω και σπάω ό, τι βρω μπροστά μου. Το πρωί που σηκώνομαι από το κρεβάτι είμαι σαν υπνωτισμένος και μπαίνω στο δωμάτιο των παιδιών για να τα ξυπνήσω.

Τους τελευταίους μήνες έχω σκεφτεί πολλές φορές να αυτοκτονήσω αλλά δεν το κάνω γιατί σκέφτομαι τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο στους γονείς και την οικογένειά μου. Δεν ξέρω όμως αν μπορώ να ζήσω έτσι. Σκέφτομαι συνέχεια πως ήταν τα τελευταία τους λεπτά. Ήταν τρομοκρατημένα; Μπερδεμένα; Πόνεσαν; Υπέφεραν;

Ήταν δουλειά μου να τα προστατεύσω αν και ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα».

Είπε στο δικαστήριο ότι αισθάνεται ένοχος για το θάνατο των παιδιών του και δεν είχε ιδέα τι επρόκειτο να συμβεί.

Στη δίκη που έγινε λίγες εβδομάδες πριν τα τελευταία Χριστούγεννα ακούστηκε ότι η υγεία της Samantha είχε επιδεινωθεί σημαντικά και είχε αναζητήσει διάφορες μεθόδους αυτοκτονίας και δολοφονίας στο διαδίκτυο.

O Ed Brown, κατήγορος στην υπόθεση δολοφονίας των διδύμων είπε: «Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για κάποια που την ενδιέφεραν τα υλικά αγαθά και δεν ήθελε να χάσει την καλή ζωή στο Κατάρ και έψαχνε στο διαδίκτυο ιδέες για να σκοτώσει τα παιδιά και τον εαυτό της».

Η Samantha δέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με μειωμένο καταλογισμό σε ακρόαση που έγινε το Μάιο αλλά αρνήθηκε και τις δύο κατηγορίες για δολοφονία εκ προθέσεως. Στην επόμενη ακρόαση που έγινε τον Ιούνιο λόγω έφεσης που έγινε δεκτή ο κατήγορος Ed Brown είπε: «Η δικαστική αρχή εξέτασε πολύ προσεκτικά όλες τις εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων και τα γεγονότα της υπόθεσης αυτής και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερη υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ένας πατέρας που ζητάει δικαίωση για τα δύο αγγελούδια του. Η υπόθεση απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση».

Η δίκη διακόπηκε εν αναμονή περαιτέρω ψυχιατρικής εξέτασης σχετικά με την κατάσταση της Samantha.

Μέχρι τότε θα τεθεί υπό κράτηση. Ο μπαμπάς των διδύμων εξακολουθεί να δημοσιεύει αφιερώματα για τα νεκρά παιδιά του στο Twitter αποκαλώντας τα «τα όμορφα μωρά μου».

Μετά τη δολοφονία έγραψε: «Τα διδυμάκια μου. Τα όμορφα μωρά μου. Σας αγαπώ».

Τον Ιούνιο ανέβασε στο Twitter μία φωτογραφία του γιου και της κόρης του να κάθονται δίπλα-δίπλα γράφοντας «Σαν σήμερα πριν από έξι μήνες χάθηκαν τα όμορφα παιδιά μου. Η θλίψη και ο πόνος είναι τα μόνα που μου έμειναν. Μου λείπετε πολύ. Φεύγοντας πήρατε την καρδιά μου μαζί σας».

Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τις 16 Αυγούστου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share