Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Δημόσιο: Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 2.000 ατόμων

Δρομολογείται η πρόσληψη περίπου 2.000 ατόμων ειδικών κατηγοριών

18 Ιουλίου 2021 15:06
Δημόσιο: Ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 2.000 ατόμων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Πράσινο φως» για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα περίπου 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ν. 2643/1998 (Άτομα με αναπηρία και συγγενείς τους, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, παιδιά Αναπήρων Πολέμου), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, υπέγραψε την απόφαση που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι, καθώς και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν, εφόσον επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για διορισμό σε θέσεις εργασίας δημόσιων υπηρεσιών, μέσω των προκηρύξεων του νόμου αυτού.

Κωστής Χατζηδάκης προσλήψεις δημόσιο

Επόμενο βήμα είναι η έκδοση και δημοσίευση -έως το τέλος Αυγούστου- των 14 προκηρύξεων ανά την επικράτεια από τις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Οι περίπου 2.000 θέσεις που θα προκηρυχθούν έχουν παρακρατηθεί με υπουργικές αποφάσεις από το σύνολο των θέσεων που έχουν εγκριθεί για στελέχωση δημόσιων υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που προσλαμβάνουν προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι τελευταίες αντίστοιχες προκηρύξεις είχαν εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2014.

«Με τον τρόπο αυτό, επιλύεται μία πολυετής εκκρεμότητα σε σχέση με τα προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998 και εκπληρώνεται η δέσμευση που είχε αναλάβει ο κ. Χατζηδάκης απέναντι στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) για «ξεμπλοκάρισμα» των απαραίτητων διαδικασιών. Σε ό,τι αφορά τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, οι υποψήφιοι παραπέμπονται, μέσω των προκηρύξεων του Ν. 2643/1998, στην αντίστοιχη προς κάθε θέση προκήρυξη του ΑΣΕΠ που έχει ήδη εκδοθεί. Οι θέσεις αφορούν σε διάφορους κλάδους/ειδικότητες και σε όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης (πανεπιστημιακή, τεχνολογική, δευτεροβάθμια, υποχρεωτική)» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται ανά κατηγορία προστασίας ως εξής:

– ΑμεΑ: 500 θέσεις

– Συγγενείς ΑμεΑ: 200 θέσεις

– Πολύτεκνοι: 390 θέσεις

– Τρίτεκνοι: 530 θέσεις

– Τέκνα Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης: 250 θέσεις

– Τέκνα Αναπήρων Πολέμου: 220 θέσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Η υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων θα γίνει ηλεκτρονικά -αποκλειστικά στην πλατφόρμα 2643.yeka.gr του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων-, ενώ τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικώς στις κατά τόπους αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

οαεδ προσλήψεις δημόσιο

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις εκπαιδευτικών στη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών

ναρτήθηκε στον ΟΑΕΔ σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου η προκήρυξη για την πρόσληψη αναπληρωτών, ωρομίσθιου εκπαιδευτικού αλλά και ειδικού επιστημονικού προσωπικού στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών, για το επόμενο σχολικό έτος, 2021-22.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση από σήμερα 1/7/2021 έως και τις 9/7/2021 με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς τη Γραμματεία της Σχολής, για τη δημιουργία πινάκων αξιολόγησης και επιλογής αναπληρωτών, ωρομισθίων εκπαιδευτικών και ειδικού εκπαιδευτικού επιστημονικού προσωπικού, όπως αυτό ορίζεται παραπάνω. Επίσης, δες τις προσλήψεις που γίνονται αυτή την περίοδο στο Δημόσιο.

Οι ειδικότητες που ζητούνται

Για την κάλυψη των παρακάτω κλάδων και ειδικοτήτων:

  • Πηλοπλαστική - Κεραμική
  • Αγιογραφία
  • Δερματοτεχνία
  • Ξυλουργική - Επιπλοποιία
  • Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος (Τηλεκατάρτιση)
  • Σχεδιασμός Ιστοσελίδων
  • Υπάλληλος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου
  • Πηλοπλαστική – Κεραμική (Φάρος Τυφλών)
  • Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος (Φάρος Τυφλών)

Οι πίνακες θα ισχύουν για το σχολικό έτος 2021-2022, αφορούν τη Σχολή ΑμεΑ Αθηνών και θα καλύψουν τις ανωτέρω ειδικότητες.

Η αποστολή των αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί μόνο ταχυδρομικώς (με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά) από τον/την υποψήφιο/α, στη Γραμματεία της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών ΟΑΕΔ (Λ. Γαλατσίου 19, T.K. 11141, Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα “Νέα και Ανακοινώσεις”.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share