Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

Λευτέρης Λαζάρου: «Είμαι φοβισμένος, τα κρούσματα έχουν ξεφύγει»

Εξηγεί πώς διαχειρίστηκε το θέμα στο δικό του μαγαζί

17 Ιουλίου 2021 20:07
Λευτέρης Λαζάρου: «Είμαι φοβισμένος, τα κρούσματα έχουν ξεφύγει»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη δυσκολία εφαρμογής των νέων μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, που αφορούν και στην εστίαση, όσο και στην περίπτωση ατόμου του φιλικού του κύκλου, ο οποίος ασθένησε, αναφέρθηκε ο διακεκριμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.

«Κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι μια εξίσωση που θα πρέπει να λειτουργήσει για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Οι πρώτες μέρες θα είναι λίγο δύσκολες, γιατί το κάθε εστιατόριο έχει τη δική του λειτουργία», είπε χαρακτηριστικά μέσω της ΕΡΤ, ερωτηθείς για το πόσο δύσκολη θα είναι η εφαρμογή των μέτρων.

Στη συνέχεια έφερε ως παράδειγμα το δικό του εστιατόριο, για το οποίο είπε: «επικοινωνήσαμε με όσους μπορέσαμε από όσους έχουν κάνει κράτηση, ωστόσο δεν βρήκαμε κάποιους. Έτσι, θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε όταν έρθουν, χωρίς να ξέρουμε αν είναι εμβολιασμένοι. Στην περίπτωσή μου, έχω τη δυνατότητα να ελιχθώ».

«Οι καινούργιοι κανόνες ευνοούν πολύ τα μικρά μαγαζιά που δεν είχαν την τύχη να έχουν έναν πλάτανο έξω από το μαγαζί τους, ή ένα φαρδύ πεζοδρόμιο έξω από το μαγαζί τους και είχαν μείνει σε αναστολή λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο “σώζεται” και γι’ αυτά η περίοδος που απομένει, μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι. Θα ισορροπήσει η αγορά και θα βρει τον ρυθμό της», πρόσθεσε ο κ. Λαζάρου.

Λαζάρου: Εάν ξαφνικά μας «κοκκινίσουν», θα είναι καταστροφικό για εμάς

Ο δημοφιλής σεφ στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι ενημερώθηκε πως αυξήθηκε το ποσοστό των ατόμων που προχώρησαν στον εμβολιασμό. «Θέλω να ξεμπερδεύουμε με όλα αυτά. Και οι άνθρωποι που είναι άνω των 50 να πειστούν και να εμβολιαστούν. Τα νέα παιδιά, οι εργαζόμενοι, που είναι άλλη μια στρέβλωση που πρέπει να τελειώσουμε με περισσότερες κουβέντες και περισσότερη πειθώ».

Ο Λευτέρης Λαζάρου παραδέχθηκε: «Είμαι ένας φοβισμένος άνθρωπος, γιατί βλέπουμε ότι αυτήν τη στιγμή τα κρούσματα έχουν ξεφύγει. Εάν ξαφνικά μας “κοκκινίσουν”, θα είναι καταστροφικό για εμάς. Και ο χειμώνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ήδη υπάρχουν πολλά μαγαζιά που δεν θα ανοίξουν. Και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα ανθρώπινου δυναμικού. Που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη».

Στη συνέχεια αποκάλυψε -μεταξύ άλλων: «Είχα άτομο στον φιλικό μου κύκλο που ασθένησε από κορωνοϊό. Πραγματικά αυτό που έβλεπα ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο και δεν θέλω καν να το σκέφτομαι».

«Έχω γυναίκα γιατρό και ξέρω “από πρώτο χέρι” τι ακριβώς συμβαίνει. Με έχει κάνει πάρα πολύ προσεκτικό και πάρα πολύ ευαίσθητο σε ό,τι αφορά τον δικό τους χώρο. Ήμουν από τους ανθρώπους που εμβολιάστηκαν πάρα πολύ γρήγορα -τόσο εγώ όσο και τα παιδιά μου, με σεβασμό στην ίδια και στον χώρο της», ανέφερε ακόμη ο κ. Λαζάρου.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Λαζάρου: 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share