Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Προσοχη! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη, για αύριο Σάββατο

Ο χάρτης της Πολιτικής Προστασίας

16 Ιουλίου 2021 14:24
Προσοχη! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη, για αύριο Σάββατο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο, Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (ΠΕ Νήσων – Νήσος Κύθηρα)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Προσοχη! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Πελοπόννησο και Κρήτη για αύριο Σάββατο

Πυρκαγιά στη Σάμο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Προληπτική εκκένωση ξενοδοχείων, στο νησί ο αρχηγός της πυροσβεστικής

Νύχτα θρίλερ πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι συνέχιζε να καίει, μεταξύ των οικισμών Μυτιληνιοί – Βουρλιώτες – Κοκκάρι – Μαυρατζαίοι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε δύσβατο σημείο με έντονο ανάγλυφο και πολλές χαράδρες, δυσκολεύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Τη νύχτα, 85 πυροσβέστες με 17 οχήματα, προσπαθούσαν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ σε λίγες ώρες αναμένονται από την Αθήνα 22 οχήματα και 52 πυροσβέστες στο σημείο της φωτιάς

Παράλληλα, σε ετοιμότητα είναι 7 Καναντέρ, προκειμένου να αρχίσουν οι εναέριες ρίψεις μόλις ξημερώσει.

Χθες βράδυ, εστάλη προειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία -μέσω του 112- στους κατοίκους στις περιοχές Μυτιληνιών, Βουρλιωτών, Μαυρατζαίων να είναι σε επαγρύπνηση εξαιτίας της φωτιάς.

Πυρκαγιά στη Σάμο

Ο δήμαρχος του νησιού, Γεώργιος Στάντζος, ζήτησε «να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Πυρκαγιά στη Σάμο

Πυρκαγιά στη Σάμο

Πυρκαγιά στη Σάμο

Πυρκαγιά στη Σάμο

Πυρκαγιά στη Σάμο

Πυρκαγιά στη Σάμο

Στη Σάμο ο αρχηγός της πυροσβεστικής

Αργά το βράδυ έσπευσαν με Super Puma στη Σάμο ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με το samosvoice, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ παρατηρούνται και προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Καρλοβασίου και Μαραθόκαμπου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα samos24.gr, έγινε γνωστό πως στο οδικό δίκτυο των περιοχών Βουρλιώτες, Μυτιληνιοί, Άγιος Φανούριος, Κοκκάρι και στην Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Posted by Samos24.gr on Thursday, July 15, 2021

Προληπτική εκκένωση ξενοδοχείων

Σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος προχώρησαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και η Αστυνομία, καθώς είχαν «πνιγεί» από τους καπνούς.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share