Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σκληρό ροκ: Τα 3 νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Εξέλιξη σοκ!

15 Ιουλίου 2021 22:08
Σκληρό ροκ: Τα 3 νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη πιο σκληρές αποφάσεις αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να κοπεί η πορεία του κορωνοϊού. Σε τηλεοπτικό μήνυμά του τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε τον κώδωνα, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει από τις «επιλογές ορισμένων» ενώ παρουσίασε μία σειρά μέτρων ανάμεσα στα οποία ήταν και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ομάδας εργαζόμενων. Όπως όλα δείχνουν ο στόχος του τείχους ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να είναι σταθερά πάνω από 2.000 η κυβέρνηση οδηγείται σε νέο φάσμα μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Αρχικά, αυτό που μελετάται από την κυβέρνηση είναι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού να επεκταθεί και σε άλλες ομάδες εργαζόμενων. Στην αναμονή είναι οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες όπου έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Ωστόσο, αυτή την στιγμή στην κυβέρνηση δε φαίνεται να βιάζονται γι’ αυτό το θέμα.

Σκληρό ροκ: Τα 3 νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που φέρνει η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Από εκεί αναμένεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για τους ανεμβολίαστους. Σε αυτή θα διευκρινίζονται όλα τα δεδομένα για τις αναστολής συμβάσεων εργασίας, που είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν εμβολιάζονται.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι μέχρι πότε θα ισχύουν οι αναστολές εργασίας. Γιατί όπως είναι λογικό δεν μπορούν είναι επ’ αόριστον. Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν διαδικασίες για προσλήψεις σε θέσεις όπου θα δημιουργηθούν κενά λόγω της άρνησης των εργαζόμενων να εμβολιαστούν.

Το βασικό σενάριο είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, καθώς είναι δύσκολο να προδικάσει κάποιος αν οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή στην πορεία θα κάνουν το εμβόλιο και θα γυρίσουν στη δουλειά τους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα, η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό ομάδων εργαζόμενων. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι μπορεί να τεθεί θέμα αντισυνταγματικότητας.

Ήδη πάντως επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καλούν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν. Αρκετές εταιρείες μάλιστα στο εξωτερικό δουλεύουν με εμβολιασμένους στα γραφεία, ενώ οι ανεμβολίαστοι παραμένουν σε τηλεργασία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share