Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ηλιούπολη: Απίστευτος ο αστυνομικός - «Εκδιδόταν με τη θέλησή της η 19χρονη»

Για ποιο λόγο έχουν βγει στην φόρα τα στοιχεία του κοριτσιού και όχι τα δικά του;

15 Ιουλίου 2021 14:15
Ηλιούπολη: Απίστευτος ο αστυνομικός - «Εκδιδόταν με τη θέλησή της η 19χρονη»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Απίστευτα είναι όσα λέει ο 39χρονος αστυνομικός στις καταθέσεις του για την υπόθεση μαστροπείας, που ξεσκέπασε γενναία το 19χρονο κορίτσι στην Ηλιούπολη, με τον ίδιο... να τα ρίχνει σε εκείνη.

Ο αστυνομικός Δ.Μ. που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από τις 19/06/2021 βρίσκεται σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης, προσπάθησε να ισχυριστεί ότι η 19χρονη εις γνώση της συμμετείχε σε όλα όσα φέρεται να την έβαζε να κάνει. «Εκδιδόταν ήδη από τα 16 της, όπως μου είχε πει. Με τη δική της θέληση και με τη δική της απόφαση το έκανε αυτό, γιατί έβγαζε πολλά χρήματα. Παρόλο που κατέθετε επί ώρες στην Αστυνομία δεν είπε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε με δική της απόφαση υπογράψει με εταιρεία παραγωγής ερωτικών ταινιών», φέρεται να υποστήριξε.

Η αλήθεια, όμως, είναι άλλη. Τη χτυπούσε, την κακοποιούσε, την κρατούσε αιχμάλωτη, την είχε αποκόψει από οποιαδήποτε κοινωνική επαφή, της έδινε ναρκωτικές ουσίες και την εξανάγκαζε να εκδίδεται. Όπως λένε αστυνομικές πηγές: «Το μαχαίρι δεν έχει μπει ακόμα στο κόκαλο. Αυτός ο άνθρωπος δεν είχε καμία ηθική αναστολή. Δεν είχε καμία δουλειά στο Σώμα και είναι τραγικό το γεγονός ότι ακόμα και μετά από τόσες έρευνες σε βάρος του και τόσες καταγγελίες εκείνος μέχρι και που συνελήφθη δεν είχε εκδιωχθεί από την Αστυνομία».

Το παρελθόν του και ο λόγος που δε δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του

Το παρελθόν του αστυνομικού, που είχε τον βαθμό του αρχιφύλακα και ανήκε στις πρώτες «φουρνιές» των ειδικών φρουρών, βαρύ και σοβαρό. Σε μία ΕΔΕ που έγινε σε βάρος του το 2010, πριν από 11 χρόνια δηλαδή και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα απ΄ όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη στολή του, είχε βγει σε διαθεσιμότητα για 13 μήνες, αλλά αθωώθηκε με βούλευμα. Ο λόγος; Επίμαχες φωτογραφίες στις οποίες απεικονιζόταν με τη σύντροφό και μετέπειτα σύζυγό του (σ.σ. με την οποία έχουν χωρίσει σήμερα) μπροστά από ένα τραπέζι γεμάτο χρήματα, λευκή σκόνη σαν κοκαΐνη και όπλα. Το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό είχε αναρτηθεί στο facebook σε λογαριασμό με το ονοματεπώνυμό του, αλλά με βάση επιβεβαιωμένες πηγές «δύο πραγματογνώμονες είχαν ήδη αποφανθεί ότι η επίμαχη φωτογραφία είναι προϊόν μοντάζ» και έτσι μετά από 13 μήνες γύρισε στην υπηρεσία του.

Και μπορεί εκείνος να αθωώθηκε και να επέστρεψε στο Σώμα, αλλά συνέχισε να απασχολεί την ΕΛ.ΑΣ. Το 2016 μετά από ανώνυμη καταγγελία στο Τμήμα Εκβιαστών της Θεσσαλονίκης συνελήφθη διότι διαπιστώθηκε ότι μαζί με άλλους συναδέλφους του εργάζονταν ως συνοδοί ασφαλείας σε ποδοσφαιρική ομάδα. Για την υπόθεση αυτή υπάρχει μέχρι και σήμερα δικαστική εκκρεμότητα. Ο «φάκελός» του, όμως, δε σταματά εδώ. Ο λόγος για τον οποίο μέχρι και τη σύλληψή του βρισκόταν σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης είναι το γεγονός ότι το θράσος του είχε φτάσει σε τέτοιο βαθμό που έφτασε στο σημείο να απειλήσει συνάδελφό του, λέγοντάς του ότι θα τον σκοτώσει! Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, του είχε στείλει ηχητικό μήνυμα στο οποίο του έλεγε: «Θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι και θα ακούσεις μόνο τον ήχο».

Την ώρα που από την Αστυνομία -όπως ισχυρίζονται επίσημες πηγές- εδώ και ημέρες έχει φύγει το αίτημα για δημοσιοποίηση στοιχείων προς την αρμόδια εισαγγελική αρχή, ακόμη παραμένει ασαφές για ποιον λόγο τα στοιχεία ταυτότητας του αστυνομικού – μαστροπού, του πατέρα της κοπέλας, καθώς και των δύο σε βάρος των οποίων βγήκε ένταλμα σύλληψης δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα, καθώς την ίδια στιγμή έχουν βγει στην φόρα τα στοιχεία της κοπέλας. Ο ένας συνελήφθη την περασμένη Τρίτη και φέρεται να είχε άμεση και καθημερινή επαφή με το διαμέρισμα – κολαστήριο στην περιοχή της Ηλιούπολης, αλλά και με τα ροζ ραντεβού που έκλειναν με τον αστυνομικό μέσω Ίντερνετ. Ο άλλος που καταζητείται φέρεται να εμπλέκεται με οίκους ανοχής στην Αθήνα στους οποίους είχε προταθεί στην 19χρονη να εργαστεί.

Το θύμα που με την ιστορία του έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο έχει κατονομάσει από την πρώτη στιγμή στις Αρχές τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο κύκλωμα human trafficking και μάλιστα μαζί με την 19χρονη -σύμφωνα με τηλεοπτικές δηλώσεις της συνηγόρου της κοπέλας- είναι και άλλα κορίτσια που έπεσαν θύματα του αστυνομικού. Τουλάχιστον τρεις ακόμη κοπέλες φέρονται να έπεσαν στα δίχτυα του κυκλώματος - με τον αριθμό να μην αποκλείεται να μεγαλώσει αρκετά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Δεν ξέρω αν θα καταθέσουν και οι τρεις. Περιμένω ότι σήμερα θα υπάρξει μια ανακοίνωση από μία κοπέλα που έχει υποστεί τα ίδια πράγματα. Τις επόμενες ημέρες, θεωρώ ότι μια δεύτερη κοπέλα θα καταλήξει στο γραφείο του ανακριτή. Οι κοπέλες αυτές έχουν βιώσει τα ίδια με τη 19χρονη και χειρότερα, γιατί κάποιες από αυτές είχαν μείνει στα χέρια του πολύ περισσότερο χρόνο. Το δικό μας παιδί, με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, κατάφερε να γλιτώσει», δήλωσε στο Mega η κυρία Λεγάκη, η οποία μάλιστα συμπλήρωσε: «Μου έχουν αναφέρει ότι υπήρχε κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν και άλλοι αστυνομικοί. Οι κοπέλες λένε ότι το ξέρουν, αλλά εγώ δεν το ξέρω».

Απίστευτο: Ο αστυνομικός-κτήνος της Ηλιούπολης απειλούσε τους συναδέλφους του σε ΕΔΕ!

Σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται για την υπόθεση της Ηλιούπολης, με τον Γενικό Γραμματέα των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, να αναφέρεται στη δράση του 39χρονου αστυνομικού.

Δηλώνοντας πως αν κάποιος άλλος έχει βάλει πλάτη, είτε πρόκειται για αξιωματικό είτε για απλό αστυνομικό, θα πρέπει αμέσως να επιβεβαιωθούν τα ονόματα για να ξεσκεπαστεί όλο το κύκλωμα ο Σταύρος Μαροειδάκος εξήγησε πως στην παρούσα φάση αναμένεται η εισαγγελική διάταξη που θα επιτρέψει να γίνουν γνωστά τα ονόματα του αστυνομικού και του πατέρα, όπως γίνεται σε παρόμοιες περιπτώσεις.

«Αυτό θα επιτρέψει και στις άλλες κοπέλες που έπεσαν θύματα του αστυνομικού να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταθέσουν, ώστε να δουν την πραγματική έκταση της υπόθεσης», είπε στο Mega, με άλλους αστυνομικούς να φαίνεται πως βρίσκονται... στο κόλπο.

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών στο παρελθόν ο αστυνομικός είχε αναρτήσει φωτογραφίες στα social media, όπου απεικονιζόταν μαζί με όπλα και σκόνη, που όπως αποδείχτηκε αργότερα δεν ήταν ναρκωτικά.

«Η υπηρεσία είχε διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση και γι’ αυτό το περιστατικό αθωώθηκε. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός απειλούσε συναδέλφους και λόγω του κορονοϊού ”πάγωσε” το πειθαρχικό συμβούλιο» είπε.

«Δεν υπάρχει κανένα ίχνος συγκάλυψης σε τέτοια μιάσματα που φοράνε στολή» ανέφερε ο κ. Μαυροειδάκος και σημείωσε πως η αστυνομία διαθέτει ειδικά τμήματα που διαχειρίζονται τέτοιες υποθέσεις.

«Υπάρχουν σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας ειδικά τμήματα με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, τα οποία καταρτίζονται από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις καταγγελίες και να κατευθύνουν τα θύματα άμεσα σε συνεργασία με την εισαγγελία. Τηρείται η διαδικασία, άμεσα διατάζεται ιατροδικαστική έκθεση», υπογράμμισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share