Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024

Χρυσή Αυγή: Συνέλαβαν τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη

Παραβίασε τους όρους της εγγύησης

15 Ιουλίου 2021 12:40
Χρυσή Αυγή: Συνέλαβαν τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον Εισαγγελέα οδηγείται ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αχαΐας, καταδικασμένος για την υπόθεση του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Μιχάλης Αρβανίτης.

Ο Αχαιός πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, φέρεται πως παραβίασε τους όρους της εγγύησής του με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτή τη στιγμή κρατείται για να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Θυμίζουμε πως ο Μιχάλης Αρβανίτης είχε καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με το δικαστήριο να του έχει δώσει ελαφρυντικά.

Μιχάλης Αρβανίτης Χρυσή Αυγή

Ποιος είναι ο Μιχάλης Αρβανίτης

Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, από Πατρινούς γονείς. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα, όπου έζησε τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια. Σύμφωνα με το tempo24, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό, ως έφεδρος αξιωματικός.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δικηγορούσε στην Πάτρα από το 1977. Είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη της οργάνωσης. Είχε χειριστεί χωρίς αμοιβή αρκετές δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονταν με τη Χρυσή Αυγή.

Το Μάιο του 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015.

Χρήστος Παππάς: Με ποιον από τους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες ζήτησε να είναι στο ίδιο κελίΧρήστος Παππάς: Σχεδίαζε να φύγει στο εξωτερικό! Με ποιον από τους φυλακισμένους Χρυσαυγίτες ζήτησε να είναι στο ίδιο κελί (Video)

Στο ίδιο κελί με τον Γιάννη Λαγό ζήτησε να μείνει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, που μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή (2/7) στις φυλακές Δομοκού, μετά τη σύλληψή του χθες βράδυ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share