Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η 12χρονη Λεμονιά έγινε ηρωίδα μέσα σε λίγα λεπτά! Το απίστευτο περιστατικό σε παραλία της Χαλκιδικής!

Η δραματική διάσωση κέντρισε τα βλέμματα…

15 Ιουλίου 2021 10:42
Η 12χρονη Λεμονιά έγινε ηρωίδα μέσα σε λίγα λεπτά! Το απίστευτο περιστατικό σε παραλία της Χαλκιδικής!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η 12χρονη μαθήτρια κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός άντρα σε παραλία στην Χαλκιδική. Η δραματική διάσωση κέντρισε τα βλέμματα…

Έναν λουούμενο που έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που κολυμπούσε στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής έσωσε μία 12χρονη κοπέλα. Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης «Kids Save Lives» στο Facebook, η 12χρονη Λεμονιά έφτασε πρώτη δίπλα στον άνδρα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, προσφέροντάς του άμεση βοήθεια.

Στην επίμαχη ανάρτηση διαβάζουμε: “Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ’ολιγον πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα 12χρονο κορίτσι!

Η 12χρονη Λεμονιά έγινε ηρωίδα μέσα σε λίγα λεπτά! Το απίστευτο περιστατικό σε παραλία της Χαλκιδικής!

Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη που έφτασε δίπλα στο θύμα αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου άντρα.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας για κάθε ενδεχόμενο!

Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής, με τις ελπίδες όλων για καλή ανάρρωση.»

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές”.

Θαρραλέος 7χρονος κολύμπησε για μια ώρα και έσωσε τον μπαμπά και την αδελφή του

Απαράμιλλο θάρρος έδειξε ένα 7χρονο αγόρι από τη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν κολύμπησε επί ώρα για να βοηθήσει την αδελφή του και τον πατέρα του που παρασύρθηκαν από ισχυρό ρεύμα.

Το περασμένο Σάββατο ο Στίβεν Πουστ αγκυροβόλησε τη βάρκα του στον ποταμό Σεντ Τζονς στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα προκειμένου να αφήσει τα δύο του παιδιά, τον Τσέις, 7 ετών, και την 4χρονη Άμπιγκεϊλ να κολυμπήσουν.

Θαρραλέος 7χρονος κολύμπησε για μια ώρα και έσωσε τον μπαμπά και την αδελφή του

Μετά από ένα δυνατό ρεύμα, η μικρή Άμπιγκεϊλ, η οποία φορούσε σωσίβιο, παρασύρθηκε στα νερά.

Ο πατέρας της πήδηξε για να τη σώσει και είπε στον 7χρονο να κολυμπήσει μέχρι την ακτή, καθώς η βάρκα τους είχε αναποδογυρίσει.

«Του είπα ότι τον αγαπώ γιατί δεν ήμουν σίγουρος τι θα συνέβαινε», δήλωσε ο πατέρας μετά το συμβάν. «Προσπάθησα να τους κρατήσω και τους δύο».

Ο μικρός Τσέις κολυμπούσε επί μία ώρα για να φτάσει στην ακτή. Όταν πάτησε γη έτρεξε προς το κοντινότερο σπίτι αναζητώντας βοήθεια. Εν τω μεταξύ, η αδελφή και ο πατέρας του είχε παρασυρθεί γύρω στα τρία χιλιόμετρα από το σημείο που βρισκόταν η βάρκα.

Σύμφωνα με το τμήμα διάσωσης της περιοχής, η αναζήτηση των δύο ναυαγών δεν ήταν εύκολη υπόθεση ενώ η επιχείρηση χρειάστηκε να ενισχυθεί.

«Επιστρατεύτηκαν όλες οι πιθανές δυνάμεις και με χαρά μπορώ να πω ότι και οι τρεις τους έχουν ανακτήσει τις δυνάμεις τους και είναι καλά», είπε ο εκπρόσωπος του τμήματος ερευνών. «Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη έκβαση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share