Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χανιά: Στην Εντατική ξανά ο 16χρονος Νικόλας που τραυματίστηκε από βουτιά στα Φαλάσαρνα

Είχε τραυματιστεί πριν 10 μέρες

15 Ιουλίου 2021 10:10
Χανιά: Στην Εντατική ξανά ο 16χρονος Νικόλας που τραυματίστηκε από βουτιά στα Φαλάσαρνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ εισήχθη εκ νέου ο 16χρονος Νικόλας που, πριν από δέκα ημέρες, είχε τραυματιστεί όταν έκανε βουτιά στη θάλασσα, στα Φαλάσαρνα Χανίων, με αποτέλεσμα να μην αισθάνεται τα πόδια του.

Ο νεαρός, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί, παρέμενε νοσηλευόμενος στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, μέχρι σήμερα το πρωί, οπότε οι θεράποντες γιατροί έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ο 16χρονος παρουσίασε λοίμωξη του αναπνευστικού (πνευμονία), με υψηλό πυρετό, η οποία επέφερε το σηπτικό σοκ και οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση να τον μεταφέρουν ξανά στη ΜΕΘ, όπου παραμένει με μηχανικό αερισμό. Ήδη, σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η υγεία του παρουσιάζει βελτίωση.

Φαλάσαρνα βουτιά τραυματισμός 16χρονου

Σε ερώτηση σχετικά με την μετεγχειρητική πορεία και την εξέλιξη της υγείας του αναφορικά με την κινητικότητα στα κάτω άκρα του, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γίνει εκτίμηση.

Αγωνία για τον 16χρονο μετά τη βουτιά στη θάλασσα – «Μάλλον μιλάμε για τετραπληγία»

Κρίσιμες εξακολουθούν να παραμένουν οι στιγμές για την πορεία της υγείας του 16χρονου, οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από βουτιά σε παραλία των Χανίων.

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του 16χρονου, προκειμένου να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την κινητικότητά του και να διαπιστωθεί εάν έχει επηρεαστεί ο νωτιαίος μυελός, όπως αναφέρει το creta24.

Πάντως, η μητέρα του 16χρονου η οποία μίλησε στο MEGA, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα, καθώς είναι πιθανό να έχει και τετραπληγία.

«Είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει ζημιά στο μυελό. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός, οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία» υποστήριξε η μητέρα του νεαρού.

Αγωνία για τον 16χρονο μετά τη βουτιά στη θάλασσα – «Μάλλον μιλάμε για τετραπληγία»

17χρονος πνίγηκε σε πισίνα στην Αίγινα

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Αίγινα όταν ένας 17χρονος πνίγηκε σε πισίνα στην περιοχή της Πολίτισσας στον Μεσαγρό.

Το τραγικό αυτό γεγονός στην Αίγινα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και έγινε γνωστό το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού του Σαρωνικού. Μάλιστα χθες έγινε γνωστό ότι και ένα 8χρονο πνίγηκε σε πισίνα, μαζί με την μητέρα και τον παππού της.

Ένας δημοτικός σύμβουλος ανέφερε ότι στο σημείο του συμβάντος έφτασε η αστυνομία καθώς και το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας που έφτασε στον Μεσαγρό μετά από εννέα λεπτά μεταφέροντας και γιατρό, όμως δυστυχώς δεν πρόλαβαν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share