Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός: «Καίγεται» ξανά από τον καύσωνα η χώρα με το θερμόμετρο στους 40 - «Καμπανάκι» από Καλλιάνο

Τεράστιος κίνδυνος και σήμερα (15/7) για πυρκαγιές

15 Ιουλίου 2021 07:15
Καιρός: «Καίγεται» ξανά από τον καύσωνα η χώρα με το θερμόμετρο στους 40 - «Καμπανάκι» από Καλλιάνο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Η χώρα μας «λιώνει» για ακόμη μια φορά από τον καύσωνα, με το θερμόμετρο σήμερα (15/7) να αναμένεται να δείξει μέχρι και 40 βαθμούς, ενώ σε ορισμένα σημεία ίσως υπάρξει κίνδυνος λόγω των ανέμων.

Για την Πέμπτη, σύμφωνα και με το ισχύον έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη επίσης να προειδοποιεί.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι-νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά ασθενείς. Από το μεσημέρι θα φυσούν βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 21 έως 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά και τα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η μέγιστη τιμής της).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Τι λέει ο Γιάννης Καλλιάνος

Ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, αλλά και σε ολόκληρο το Αιγαίο αναμένεται σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας βλέπει στο Mega ο Γιάννης Καλλιάνος.

Λίγες τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βοριάδες στο Ιόνιο και στο Αιγαίο.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τον υδράργυρο να φτάνει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Νοτιάδες στο Θερμαϊκό θα πνέουν από 2 έως 4 μποφόρ.

Σήμερα Πέμπτη και αύριο παρασκευή θα είναι οι δυσκολότερες ημέρες του καύσωνα, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος, θα έχουμε ένα καύσωνα μέτριας έντασης, και ως προς τις θερμοκρασίες και ως προς τη διάρκειά του. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει από το Σάββατο και μετά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share