Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Μιχαηλίδου: «Λάθος διατύπωση» οι απολύσεις όσων επιστρέφουν από άδεια άνευ αποδοχών

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας

14 Ιουλίου 2021 12:30
Υποχρεωτικός εμβολιασμός – Μιχαηλίδου: «Λάθος διατύπωση» οι απολύσεις όσων επιστρέφουν από άδεια άνευ αποδοχών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, έπειτα από την πρωινή δήλωσή της στο OPEN περί απόλυσης υπαλλήλων σε δομές πρόνοιας που αρνούνται να εμβολιαστούν και μετά το διάστημα που θα έχουν μπει σε αναστολή εργασίας.

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση», υποστήριξε.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός δόμνα Μιχαηλίδου

Η επίμαχη δήλωσή της

Βόμβα μεγατόνων από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον τρόπο που θα κινείται η εστίαση και η διασκέδαση μέχρι το τέλος Αυγούστου, αποκάλυψε ότι όσοι εργαζόμενοι αρνούνται να συμμορφωθούν στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όταν θα επιστρέφουν από την άδεια άνευ αποδοχών που θα τους χορηγείται υποχρεωτικά, θα απολύονται αν συνεχίζουν να αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο!

«Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», δήλωσε στο OPEN TV η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με φόντο τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί...». Η υπουργός αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

Χαράλαμπος Γώγος: Μεγάλη πιθανότητα να φτάσουμε πάνω από 5.000 κρούσματα τη μέρα

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού όπως και της πίεσης στα νοσοκομεία προβλέπει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, κάνοντας λόγο για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

«Βλέπετε πως καθημερινά υπάρχει μεγάλη αύξηση. Τα 2.000 και 3.000 κρούσματα σημαίνει πως εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά και αυτά φυσικά μεταδίδουν στους άλλους. Οι πιθανότητες να έχουμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και τις προσεχείς εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο είναι μεγάλες», σημείωσε ο κ. Γώγος το πρωί της Τετάρτης (14/07) στο MEGA.

Παράλληλα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι είναι μεγάλη η πιθανότητα τα κρούσματα να αγγίξουν τις 4.000 ή και 5.000. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρίσιμες ηλικίες είναι άνω των 50 αλλά είναι σαφές ότι λόγω της μεγάλης διασποράς κινδυνεύουν και οι νέοι.

αύξηση κρουσμάτων γώγος

Γώγος: Ο εμβολιασμός καλύπτει πάνω από 90% ή και 95% από τη βαριά νόσο

Αν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν τότε θα αυξηθεί και η πίεση στα νοσοκομεία, υποστήριξε ο κ. Γώγος. Ο κυρίαρχος στόχος είναι να εμβολιαστούν άμεσα αυτές οι ηλικίες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστεί η πίεση στα νοσοκομεία. Ιδιαίτερα, τόνισε πως θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στο νοσοκομειακό χώρο, ανεξάρτητα από τον ρόλο του εμβολιασμού και των μέτρων προστασίας.

«Αυτά που έχουμε ζήσει κατά τη διάρκεια των 3 κυμάτων είδαμε τα νοσοκομεία να γεμίζουν, κλινικές covid και να μην εξυπηρετούνται οι κανονικές δραστηριότητες στο νοσοκομείο. Ο εμβολιασμός καλύπτει πάνω από 90% ή και 95% από τη βαριά νόσο. Και φυσικά αυτό σε ηλικίες άνω των 50 πολλαπλασιάζεται. Είναι εξαιρετικά μικρή η πιθανότητα να νοσήσει ένας εμβολιασμένος σε αυτή την ηλικία. Και στα παιδιά η πιθανότητα είναι πολύ μικρότερη, αλλά αν έχουμε 15 φορές περισσότερα κρούσματα στα παιδιά, καταλαβαίνετε πως θα έχουμε κι εκεί κρούσματα, όπως είχαμε τον χειμώνα, και ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις», τόνισε.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών

Ο κ. Γώγος χαρακτήρισε ως «δυσάρεστο φαινόμενο» το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100% ο εμβολιασμός των υγειονομικών.

«Ακόμα υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για την ασφάλεια των εμβολίων, αλλά είναι ελάχιστοι. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ασθενείς μας», τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share