Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα: Βρέφος 14 ημερών διακομίσθηκε με κορωνοϊό από το Καραμανδάνειο στο Ρίο

Είχε υγρό στο αυτί του

14 Ιουλίου 2021 09:17
Πάτρα: Βρέφος 14 ημερών διακομίσθηκε με κορωνοϊό από το Καραμανδάνειο στο Ρίο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές Αρχές, καθώς ένα νεογνό μόλις δύο εβδομάδων διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Το παιδάκι διακομίσθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο να διακομισθεί στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου του Ρίου.

Αρχικά το νεογνό νοσηλεύθηκε στο Καραμανδάνειο καθώς είχε υγρό στο αυτί του. Στη συνέχεια εμφάνισε δέκατα και το μοριακό τεστ έδειξε ότι είναι θετικό στον ιό.

Το μωρό νοσηλεύεται στην κλινική covid για βρέφη που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο. Η κατάσταση του μέχρι στιγμής δεν εμπνέει καμία ανησυχία, ωστόσο, λόγω και της ευαισθησίας του οργανισμού του, οι θεράποντες γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας του.

Πάτρα: Βρέφος14 ημερών με κορωνοϊό στην παιδιατρική κλινική του Ρίου

Κορωνοϊός: Στην εντατική βρέφος πέντε ημερών - Βρέθηκε θετική και η μητέρα του

Κορωνοϊός: Δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα με τον κορωνοϊό διότι αυξήθηκαν αρκετά τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες αλλά και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ με την τελευταία να πρόκειται για ένα βρέφος.

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής μίλησε για την κορύφωση του τρίτου κύματος στην Ελλάδα αλλά και για την πίεση που θα συνεχιστεί στα νοσοκομεία.

Βρέφος νοσηλεύεται στην εντατική.

Κορωνοϊός: Σε τι κατάσταση βρίσκεται το βρέφος και η μητέρα του

Βρέφος μόλις πέντε ημερών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Mega.

Το μωρό, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί θετικό ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού η μητέρα του ήταν θετική στον κορωνοϊό.

Όπως μετέδωσε ο σταθμός, το μωρό παρακολουθείται από τους γιατρούς λόγω και του πρόσφατου περιστατικού με το μωρό που «έχασε» τη ζωή του από επιπλοκές κορωνοϊού.

Συνολικά, στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής και στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 20 παιδιά, με ήπια συμπτώματα. Τα περισσότερα είναι ηλικίας Δημοτικού, επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος και με αυτό το σχόλιο εφιστά την προσοχή στο «άνοιξε-κλείσε» τον σχολείων. Επαναλαμβάνει, τέλος, την αναγκαιότητα μαζικών προληπτικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στα σχολεία, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share