Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης: Στο "κόκκινο" η αγωνία για την τύχη του - Εκδόθηκε Silver Alert

Όλυμπος: Αγωνία για τον ορειβάτη που αγνοείται

13 Ιουλίου 2021 10:46
Κωνσταντίνος Ιωαννίδης: Στο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγωνία επικρατεί για τον 36χρονο ορειβάτη, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το Σάββατο 3 Ιουλίου όταν πήγε για ορειβασία στον Όλυμπο. Η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνιση του, μετά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον 36χρονο.

Για την εξαφάνιση του 36χρονου άνδρα εκδόθηκε μάλιστα και silver alert δημοσιοποιώντας τα στοιχεία του και χαρακτηριστικά που μπορεί να βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

Ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης εξαφανίστηκε στις 3 Ιουλίου 2021. Έχει καστανά μάτια, ύψος 1,75μ και είναι εύσωμος. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε μαύρη μπλούζα με στάμπα, μπλε σορτσάκι και χοντρά καφέ ορειβατικά μποτάκια. Φοράει σκουλαρίκι και στα δύο αυτιά.

Το Σάββατο 3/7/2021 ξεκίνησε από το Άνω Πηγάδι Λιτοχώρου πεζός για ορειβασία στο όρος Όλυμπος. Την ίδια μέρα επικοινώνησε με τους οικείους του από την περιοχή Λιβαδάκια, όπου και κατασκήνωσε με σκοπό να συνεχίσει τον περίπατό του στις γύρω περιοχές. Έκτοτε, το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο.

Μαζί του είχε ένα σακίδιο, το οποίο όμως βρέθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ, που ήδη ερευνούν την περιοχή. Στο σακίδιο βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και το tablet του.

Εξαφάνιση Κωνσυαντίνος Ιωαννίδης

Όλυμπος: Αγωνία για τον εντοπισμό 35χρονου ορειβάτη - Η τραγική ιστορία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή 4 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Αγωνία επικρατεί για έναν 35χρονο ορειβάτη στον Όλυμπο, τον οποίο και αναζητά η ΕΜΑΚ, με τους δικούς του ανθρώπους να έχουν ειδοποιήσει σχετικά.

Η επιχείρηση του κλιμακίου της ΕΜΑΚ από την Πιερία βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Λιβαδάκι, λίγο πάνω από τα Πριόνια Ολύμπου, με την Αεροπορία πρόσφατα να έχει πραγματοποιήσει μια ηρωική διάσωση.

Ο 35χρονος ορειβάτης, βρίσκονταν στην περιοχή από το περασμένο Σάββατο (3/7) και σύμφωνα με τους δικούς του ανθρώπους, χάθηκε η επικοινωνία. Τον περίμενε να γυρίσει η σύζυγός του η οποία και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Εξαφάνιση στον Όλυμπο

Κλιμάκιο των ανδρών της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή της Αστυνομίας επιχειρεί, προκειμένου να εντοπίσει τον 35χρονο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο σκελετός της γυναίκας που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε 4 χρόνια μετά

Η σορός μιας ορειβάτισσας, που είχε εξαφανιστεί πριν από τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία το 2014 από ορειβάτη, στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Όλυμπο.

Από το πρωί έχουν κινητοποιηθεί άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε, πρόκειται για Γαλλίδα υπήκοο, που αγνοούνταν στον Όλυμπο από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2010. Τότε είχε οργανωθεί μεγάλη επιχείρηση που διήρκησε πολλές μέρες με τη συμμετοχή περισσότερων από εξήντα διασωστών και ορειβατών για την ανεύρεση της, χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί ότι την ημέρα που χάθηκε η 37χρονη γαλλίδα επικρατούσε χιονόπτωση στις κορυφές του Ολύμπου.

Στο μεταξύ, στο νοσοκομείο Κατερίνης μεταφέρθηκε το μεσημέρι με τη συνδρομή διασωστών μια ορειβάτισσα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία εμφάνισε συμπτώματα οξείας σκωληκοειδίτιδας, ενώ βρισκόταν στο καταφύγιο της Πετρόστρουγκας, στον Όλυμπο.

Οι διασώστες μετέφεραν την ασθενή με φορείο μέχρι ένα σημείο αρκετά χαμηλότερα και στη συνέχεια οδικώς στην Κατερίνη.

Επίσης, άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτοχώρου και εθελοντές έχουν κινητοποιηθεί για τη μεταφορά ενός ακόμη άνδρα με κάταγμα στο πόδι από το Φαράγγι του Ενιππέα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share