Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μόνο με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις

Πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid test ή πιστοποιητικό νόσησης

12 Ιουλίου 2021 15:25
Μόνο με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις θα πρέπει πρώτα να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν νοσήσει ή να έχουν κάνει τεστ, προκειμένου να μπορούν να παραβρεθούν στο χαρμόσυνο γεγονός.

Μ’ αυτόν τον τρόπο μπαίνει οριστικό τέλος στους παραβάτες, οι οποίοι επιθυμούν να βρεθούν σε γάμους, βαφτίσεις και κέντρα διασκέδασης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, μόνο με την επίδειξη rapid τεστ 48 ωρών ή εμβολιασμένοι, θα εισέρχονται πλέον οι προσκεκλημένοι σε γάμους, βαφτίσεις αλλά και οι πελάτες στα κέντρα διασκέδασης.

Υπό ποιες προϋποθέσεις οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ, η λειτουργία χώρων διασκέδασης επιτρέπεται με υποχρεωτική επίδειξη στην είσοδο:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • βεβαίωση αρνητικού rapid τεστ 48 ωρών πριν την ώρα προσέλευσης
  • πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως και 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Τέλος, επιτρέπονται δέκα άτομα σε κάθε τραπέζι, ενώ η χρήση μάσκα, τόσο από πελάτες, όσο και από το προσωπικό είναι υποχρεωτική, κατά την χρόνο αναμονής.

Μόνο με τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού οι καλεσμένοι σε γάμους και βαφτίσεις

Διάγγελμα Μητσοτάκη για υποχρεωτικό εμβολιασμό! Αυτές οι κατηγορίες εργαζομένων θα «τσιμπηθούν» αναγκαστικά - Οι ποινές για τους αρνητές

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μαξίμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες με στόχο να χτιστεί το τείχος ανοσίας και να μπει φρένο στη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν σκέψεις για διάγγελμα προς τους πολίτες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανατροπή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς φέρνει η μετάλλαξη Δέλτα, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου καλείται τώρα να αναπροσαρμόσει μερικώς περιορισμούς και μέτρα, αφού η σφοδρότητα του τέταρτου κύματος έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων σταθερά σε τετραψήφιο αριθμό, όπως και χθες φτάνοντας τα 1.465 πανελλαδικά.

Για ποιους θα καταστεί άμεσα υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Η ανησυχία για το πως θα αντιμετωπιστεί ένα 4ο κύμα πανδημίας, ειδικά από το φθινόπωρο που οι περισσότερες δραστηριότητες θα μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους οδηγεί στην απόφαση για επίσπευση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, με τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ να είναι οι πρώτοι που θα επιστρατευθούν εντός του Ιουλίου.

Επόμενη ομάδα είναι οι υγειονομικοί, και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η υποχρεωτικότητα να ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Αυγούστου.

Πληροφορίες για υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου μελετά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα ΜΜΜ και σε κρίσιμους τομείς για την λειτουργία του κράτους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται υποδομές παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και αερίου, όπως μονάδες της ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ και εταιρειών ύδρευσης.

Στο προσκήνιο έχει έλθει και η υποχρεωτικότητα για τα σώματα ασφαλείας και τους στρατευσίμους, ενώ προς το παρόν φαίνεται να απομακρύνεται για τους εκπαιδευτικούς, με τη σχετική συζήτηση να μετατίθεται λίγο πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα επικρατούν.

Οι ποινές για τους αρνητές

Η δυσκολία εντοπίζεται στον καθορισμό των κυρώσεων για όσους επιμείνουν να μην εμβολιάζονται, καθώς «η μετακίνηση σε μη μάχιμες θέσεις δεν μπορεί να θεωρείται ποινή», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Αυτό που εξετάζεται είναι η αναστολή εργασίας ή η διαθεσιμότητα με τις ανάλογες μισθολογικές επιπτώσεις. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τους υπόλοιπους τομείς στους οποίους θα καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και να παρουσιαστεί ένα συνολικό σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης. Η εκτενής επεξεργασία αυτού του σχεδίου είναι και ένας από τους λόγους που οι ανακοινώσεις μετατίθενται για τις επόμενες ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share