Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σύρος: Αγωνία για 10χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα

Βρίσκεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο των Αθηνών

12 Ιουλίου 2021 14:32
Σύρος: Αγωνία για 10χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένα 10χρονο αγόρι από τη Σύρο, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του logotypos.gr, όλα άρχισαν το μεσημέρι της Κυριακής, όταν το 10χρονο παιδί έκανε μπάνιο στην παραλία του Μέγα Γυαλού. Εκεί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το παιδί λιποθύμησε και έχασε τις αισθήσεις του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο της Σύρου, όπου υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Από τα ευρήματα της αξονικής τομογραφίας, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του με ελικόπτερο στην Αθήνα

.Με ειδική άδεια του στρατού το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ελικοδρόμιο κοντά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έτσι ώστε να καταστεί ακόμα πιο γρήγορη η μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή το παιδί βρίσκεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο των Αθηνών και ευχή όλων είναι να ξεπεράσει τη δύσκολη περιπέτεια της υγείας του.

Σύρος: Αγωνία για 10χρονο αγόρι που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα

Τραγωδία στο Παίδων: "Έχασε" τη μάχη με τον κορωνοϊό βρέφος 37 ημερών

Κορωνοϊός: Καθημερινά όλο και περισσότερα άτομα χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να γίνονται πιο σοβαρά τα πράγματα.

Μία όμως είδηση προκάλεσε μεγάλο θρήνο διότι "έφυγε" από τη ζωή ένα βρέφος 37 ημερών το οποίο νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην Πάτρα στην παιδιατρική κλινική νοσηλεύονται ακόμη πέντε βρέφη.

Μεγάλος θρήνος για το βράφος.

Κορωνοϊός: Ο τραγικός θάνατος του μωρού από τον ιό

Συγκεκριμένα πέθανε το 37 ημερών βρέφος που νοσηλεύονταν διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία με κορωνοϊό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας λόγω πνευμονίας από COVID.

Yπενθυμίζεται ότι ιδιαίτερη αναφορά στο αγοράκι είχε κάνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παρακολουθούσε από την αρχή την πορεία της υγείας του. Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά. «Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο Βασίλης Κικίλιας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share