Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021

Χαλκίδα: Κορωνοπάρτι μέχρι πρωίας σε βίλα με 500 άτομα! Πυροτεχνήματα και... βουτιές από τα μπαλκόνια στην πισίνα - Τα 3 σενάρια για το 4ο κύμα (Video)

Πάμε για 3.000 κρούσματα την ημέρα

12 Ιουλίου 2021 10:55
Χαλκίδα: Κορωνοπάρτι μέχρι πρωίας σε βίλα με 500 άτομα! Πυροτεχνήματα και... βουτιές από τα μπαλκόνια στην πισίνα - Τα 3 σενάρια για το 4ο κύμα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δεν λέει να μπει «φρένο» στα κορωνοπάρτι που διοργανώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας και αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης κορωνοϊού. Αυτή τη φορά, διοργανώθηκε ξέφρενο κορωνο-πάρτι σε βίλα στη Χαλκίδα, δίχως κανένα μέτρο προστασίας, με πολλούς από τους συμμετέχοντες μάλιστα να αναρτούν στα social media στιγμιότυπα.

Το πάρτι έγινε το βράδυ του Σαββάτου με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων που διασκέδασαν με τη μουσική γνωστών DJ και τραγουδιστών ραπ. Στα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο Instagram, φαίνονται οι συμμετέχοντες να χορεύουν, να πετούν πυροτεχνήματα και να πηδούν στην πισίνα της βίλας ακόμα και από τα μπαλκόνια.

Παράλληλα, ακούγονται να χλευάζουν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία που έχει θέσει η Πολιτική Προστασία και να υβρίζεται ο υφυπουργός, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κορωνοϊός: Πάμε για 3.000 κρούσματα την ημέρα - Τα 3 σενάρια για το 4ο κύμα

Κορωνοϊός: Για κορύφωση των κρουσμάτων γύρω στις 20 Αυγούστου, έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Εξετάσαμε 3 διαφορετικές περιπτώσεις και καταλήξαμε σε 3 διαφορετικούς αριθμούς», εξέφρασε ο κ. Τζανάκης, αναφέροντας πως έχουμε το ευμενές σενάριο, με 3.000 κρούσματα κατά μέσο όρο την ημέρα, όχι ότι τώρα έχουμε και λίγα.

Το ευμενές σενάριο

«Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δούμε και 2.500 αλλά και 4.000, ανάλογα με την ημέρα. Σε αυτό το σενάριο έχουν ενταθεί οι εμβολιασμοί και έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Μάλιστα, εξήγησε πως αυτοί που θα νοσήσουν, είναι, κατά μεγάλο ποσοστό, οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι των οποίων το ανοσοποιητικό δεν «απάντησε» σωστά στον εμβολιασμό, ενώ ανέφερε πως θα υπάρξουν και εμβολιασμένοι με νόηση που θα είναι ασυμπτωματικοί ή λίγο συμπτωματικοί.

Το δεύτερο σενάριο «στο οποίο βαδίζουμε»

Tο δεύτερο σενάριο που ίσως υλοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, μιλάει για 4.000 κρούσματα. «Σε αυτό βαδίζουμε, αλλά υπάρχει περίπτωση να το αλλάξουμε προς τα κάτω», σημείωσε ενώ είπε ότι τα πολλά κρούσματα θα συμβάλλουν στο χτίσιμο της ανοσίας. «Μας περιμένει ένα δύσκολο φθινόπωρο αλλά αυτό εξαρτάται από την ανοσία, φυσική ή τεχνική, θα έχουμε».

Το «κακό σενάριο»

Τέλος, «το κακό, το πολύ κακό σενάριο, το οποίο εύχομαι και υπάρχει πιθανότητα να μην υλοποιηθεί, είναι η σοβαρή πτώση του εμβολιαστικού ρυθμού και η μη εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλλονται. Μιλάμε για 6.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο, με την τελική δυναμική του κύματος- εφόσον εξελιχθεί έτσι- να είναι άγνωστη ακόμα», σχολίασε ξεκαθαρίζοντας πως και στα τρία σενάρια επικρατεί μετάλλαξη Δέλτα, απλά με διαφορετικό ρυθμό.

Πάντως, όπως σχολίασε ο κ. Τζανάκης, πως ελπίζει και εύχεται να υλοποιηθεί το ευμενές σενάριο ή το δεύτερο. «Το επόμενο δεκαήμερο θα γνωρίζουμε την επίδραση των κρουσμάτων τους σκληρούς δείκτες. Θα δούμε αν οι νεαροί που νοσούν τώρα όταν μεταφέρουν τη νόσο σε ανεμβολίαστους γονείς και παππούδες τι θα δώσουν αυτοί από πλευράς διασωληνώσεων και θανάτων», υπογράμμισε.

«Ο εμβολιασμός δεν προστατεύει από τη μόλυνση, αλλά από τη βαριά νόσηση», διευκρίνισε, ενώ αναφορικά με την τρίτη δόση τόνισε «ότι είναι υπό συζήτηση καταρχήν σε άτομα ευάλωτα. Τα εμβόλια αφήνουν σχετικά μεγάλη ανοσία για μεγάλο διάστημα. Αναμένουμε τις οδηγίες από τις ρυθμιστικές αρχές».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share