Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Θα γαμ… τον επόμενο που θα βρίσει τους ανεμβολίαστους!»

Πήρε θέση!

11 Ιουλίου 2021 19:28
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Θα γαμ… τον επόμενο που θα βρίσει τους ανεμβολίαστους!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε θέση ενάντια σε αυτόν τον «εμφύλιο» πόλεμο, εντός συνόρων, μεταξύ των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να κάνει το εμβόλιο, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμα και να μην το κάνει. Για εκείνους, όμως, που βρίζουν, λοιδορούν και χλευάζουν τους ανεμβολίαστους, τον επόμενο που θα κάνει κάτι τέτοιο, εγώ προσωπικά θα τον γαμ…ω. Είτε είναι ανώνυμος, είτε επώνυμος!».

Και συμπλήρωσε, μέσω ενός ακόμη στόρι, σε στυλ quote: «Πρωτού αρχίσεις τους χαρακτηρισμούς και να κουνάς το δάχτυλο, να είσαι βέβαιος/ βέβαιη πως είναι τόσο καθαρό / καθαρή που δεν θα καταλήξεις να στο βάλουν στον κ@λ@.»

Δείτε τα βίντεο:

Οριστικό: Lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους!

Οριστική φαίνεται πως είναι η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει περιοριστικά μέτρα μονάχα για τους ανεμβολίαστους, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο, κάτι που επιβεβαίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθεί κατά πόσο μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση προ δυο εβδομάδων για τους αμιγείς και μεικτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη στιγμή που ετοιμάζονται δύο πολύ σκληρά μέτρα.

Στη σκιά της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα, ο υπουργός επισήμανε ότι πλέον τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς τότε είχαμε περίπου 500 κρούσματα ημερησίως και πλέον οδεύουμε στις 3 χιλιάδες κρούσματα.

Διευκρίνισε ότι αυτό που θα συζητηθεί είναι αν τελικά θα υπάρξουν οι μεικτοί χώροι ή αν θα αποφασιστεί να λειτουργήσουν μόνο οι αμιγείς.

Σε κάθε περίπτωση - υπογράμμισε ο υπουργός - στις 15 Ιουλίου ανοίγουν οι κλειστοί χώροι εστίασης και διασκέδασης και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την παρουσία στους χώρους αυτούς των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί ή που έχουν νοσήσει.

Πρόσθεσε ότι αύριο Κυριακή θα παρουσιαστεί στην πλατφόρμα gov.gr η εφαρμογή που θα κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο οι επιχειρηματίες προκειμένου να σκανάρουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι θα γίνονται αυστηρότατοι έλεγχοι, με βαρύτατες κυρώσεις για όσους πολίτες προσκομίσουν πλαστά πιστοποιητικά, καθώς τα ελεγκτικά κλιμάκια θα έχουν πιο εξειδικευμένα συστήματα και θα μπορούν να εντοπίσουν κάποιο πλαστό πιστοποιητικό που ίσως δεν εντόπισε η εφαρμογή που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις.

Οι διαχωρισμοί στο άνοιγμα της εστίασης

Ο κορωνοϊός για ακόμη μια φορά μοιάζει να απειλεί την χώρα μας μέσω ενός πιθανού τέταρτου κύματος, τη στιγμή που τα μέτρα είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν λόγω καλοκαιριού, με την εστίαση και τον πολιτισμό να μπαίνουν σε «καλούπια» με νέες οδηγίες, που αναμένεται άμεσα να ανακοινωθούν.

Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει ο διαχωρισμός των καταστημάτων να ξεκινήσει στις 15 Ιουλίου ωστόσο δεν αποκλείεται ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας να μετατεθεί για πέντε με δέκα ημέρες αργότερα, στα τέλη του μήνα.

Οι επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν στο σύστημα Εργάνη εάν θα λειτουργήσουν τους χώρους τους ως αμιγείς ή μεικτούς. Εάν δεν το κάνουν θα τους επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να έχουν στην είσοδό τους ειδική σήμανση που θα ενημερώνει τους πελάτες εάν πρόκειται για χώρο αμιγή ή μικτό. Το πρόστιμο για μη σήμανση στην είσοδο ανέρχεται σε 500 ευρώ.

Τσουχτερά πρόστιμα από 3.000 ευρώ έως και 10.000 ευρώ θα επιβάλλονται στους χώρους που δεν τηρούν την πληρότητα που έχουν δηλώσει. Επίσης προβλέπεται αναστολή λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει λουκέτο με αφαίρεση αδείας της επιχείρησης.

Οι έλεγχοι θα γίνονται από διάφορες υπηρεσίες και συγκεκριμένα την αστυνομία, τη δημοτική αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το ΣΕΠΕ, τη γγ Εμπορίου –Προστασίας του Καταναλωτή και την Πολιτική Προστασία.

Πρόστιμα και για τους πελάτες - Πώς θα ελέγχονται τα έγγραφα

Εάν κάποιος πελάτης βρίσκεται σε χώρο που απευθύνεται αμιγώς σε εμβολιασμένους ενώ δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα θα του επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Εάν φέρει πλαστό έγγραφο το πρόστιμο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία στο gov.gr η ειδική εφαρμογή την οποία θα κατεβάζουν οι επιχειρήσεις για να ελέγχουν τα bar code των εγγράφων εμβολιασμού ή των τεστ των πελατών.

Η εφαρμογή θα έχει τρεις χρωματικές ενδείξεις:

  • Πράσινη όταν πρόκειται για πελάτη που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει με κορωνοϊό
  • Κίτρινη για πελάτη που φέρει αρνητικό τεστ κορωνοϊού
  • Κόκκινη για λανθασμένο ή μη αληθές έγγραφο

Οι πελάτες θα μπορούν μέσω αναζήτησης στο gov.gr να ενημερωθούν εάν το κατάστημα το οποίο θέλουν να επισκεφτούν είναι αμιγώς για εμβολιασμένους ή μικτής λειτουργίας.

Στο πλαίσιο της επιβράβευσης των συνεπών επιχειρήσεων, οι πολίτες θα μπορούν επίσης να ενημερώνονται εάν η επιχείρηση που επιθυμούν να επισκεφτούν έχει παραβιάσει τα ανωτέρω μέτρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share