Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δημήτρης Καρακώστας: Αυτοί είναι οι γονείς του που πέθαναν από κορωνοϊό και τον καμαρώνουν από ψηλά! Έχει ακόμα 3 αδέλφια

Ας μιλήσουν λίγοι οι αρνητές σ' αυτό το παιδί για τα εμβόλια!

11 Ιουλίου 2021 18:17
Δημήτρης Καρακώστας: Αυτοί είναι οι γονείς του που πέθαναν από κορωνοϊό και τον καμαρώνουν από ψηλά! Έχει ακόμα 3 αδέλφια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον χαμό δύο ανθρώπων από κορωνοϊό, αλλά ο γιος του φρόντισε να τους κάνει περήφανους με την επίδοση του στις Πανελλήνιες 2021.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Καρακώστας 56 ετών και η Νικολίτσα Μούρτου 51, έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο που έδιναν δύσκολη μάχη. Ο Κώστας, μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα, μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές που είχε, έφυγαν ξαφνικά. Πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλαδικές, ενώ τα άλλα 3 είναι στα πανεπιστήμια.

Δημήτρης Καρακώστας: Αυτοί είναι οι γονείς του που πέθαναν από κορωνοϊό

Ο Δημήτρης, που πριν έναν χρόνο μας έκανε περήφανους με την μεγάλη του επιτυχία στην Ολυμπιάδα Χημείας, φέτος, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, χάνοντας τους γονείς του. Μάλιστα την ημέρα που θα εξεταζόνταν στην Χημεία, το μάθημα που του έκανε η μαμά του, ήταν τόση η συναισθηματική φόρτιση που δεν ήθελε να πάει να δώσει εξετάσεις.

Τελικά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια από αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση, ο Δημήτρης τα πήγε εξαιρετικά. Με 18.685 μόρια έκανε περήφανους τους γονείς, αλλά και όλη την οικογένεια του.

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Δημήτρη που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό αλλά σάρωσε στις Πανελλαδικές

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον 18χρονο, Δημήτρη Καρακώστα που δύο μήνες μετά τον χαμό των γονιών του από κορωνοϊό κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες και να περάσει στην Ιατρική είχε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί του και του έδωσε τα θερμά συγχαρητήρια του για τη μεγάλη του επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά και για τη δύναμη ψυχής που επέδειξε.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του Nafpaktianews.gr κι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνήσουν μαζί του.

Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Δημήτρη που έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό αλλά σάρωσε στις Πανελλαδικές

Να θυμίσουμε πως πριν από περίπου δύο μήνες, η Ναύπακτος συγκλονίστηκε από τον αδόκητο χαμό του 56χρονου πρώην αντιδημάρχου, Κώστα Καρακώστα και της 51χρονης συζύγου του Νικολίτσας Μούρτου που έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίο.

Ο Κώστας Καρακώστας, σύμφωνα με το Npress.gr, ήταν μια σπάνια περίπτωση πολιτικού που πάλευε για τις ιδέες του και η Νικολίτσα Μούρτου μια αγαπημένη καθηγήτρια για όλους τους μαθητές της. Ο θάνατός τους άφησε ένα τεράστιο κενό στην πόλη, ενώ πίσω τους, άφησαν και τα τέσσερα αγόρια τους, με τον έναν, τον Δημήτρη, στην 3η Λυκείου να δίνει Πανελλήνιες ενώ τα άλλα τρία φοιτούν σε πανεπιστήμια.

«Χωρίς τις βάσεις που μου έδωσαν δεν θα μπορούσα να πετύχω»: Συγκλονίζει ο μαθητής που έχασε τους γονείς του από Covid και θριάμβευσε στις Πανελλαδικές!

Νικητής της ζωής, και παράδειγμα ψυχικής δύναμης προς όλους μας, είναι ο 18χρονος Δημήτρης Καρακώστας από τη Ναύπακτο.

Παρότι έχασε τους γονείς του από κορωνοϊό, «δεν το έβαλε κάτω» και αρίστευσε τις Πανελλήνιες εξετάσεις (18.700 μόρια). Και το τραγικό αυτό συμβάν συνέβη δύο μόλις μήνες πριν από τις Πανελλήνιες.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα» τόνισε στον ΣΚΑΪ χωρίς να χάνει το χαμόγελό του.

«Χωρίς τις βάσεις που μού είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό». «Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω» τόνισε ο Δημήτρης. «Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς».
Τόνισε ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους.

«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορωνοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος».

«Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα» εξήγησε ο Δημήτρης.

«Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη…» ήταν το μήνυμά του προς όλους μας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share