Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στο Πανόραμα Βούλας - Σε επιφυλακή για άλλη μια μέρα η Αττική

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική!

11 Ιουλίου 2021 12:56
Φωτιά στο Πανόραμα Βούλας - Σε επιφυλακή για άλλη μια μέρα η Αττική
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά έχει ξεσπάσει στο Πανόραμα Βούλας από το πρωί της Κυριακής (11/7), με την Πυροσβεστική να σπεύδει για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, τη στιγμή που έχει συλληφθεί ένας ύποπτος για την φωτιά στην Εύβοια.

Τεράστια μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα - «Καμπανάκι» και για την Κυριακή (11/7) σε πολλές περιοχές

Οι χειρότεροι φόβοι, λόγω των ισχυρών ανέμων που υπήρχαν χθες (10/7), επιβεβαιώθηκαν στο έπακρο, αφού η χώρα τέθηκε σε έναν πύρινο κλοιό με πάνω από 55 φωτιές από το απόγευμα της Παρασκευής (9/7) έως και αυτή τη στιγμή.

Οι περισσότερες από τις φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό στάδιο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα.

Συνολικά για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχείρησαν 679 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 335 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., η ομάδα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Αττικής, 13 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχε ο Στρατός με εναέριες και επίγειες δυνάμεις, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Καλύτερη η κατάσταση στα μεγάλα μέτωπα - Νέα φωτιά στον Ασπρόπυργο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας, ωστόσο η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι βελτιωμένη.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/7) στα Στύρα Ευβοίας, η οποία ωστόσο είναι σε εξέλιξη.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν οι επίγειες δυνάμεις και συγκεκριμένα, 64 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, με την συνδρομή από τον Στρατό, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής στην Εύβοια είδαν στα κινητά τους ένα μήνυμα από το 112 που έγραφε «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νημποριό Ευβοίας, απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι - Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής. Στο σημείο υπάρχουν αρκετές εστίες, αλλά ελέγχονται προς το παρόν. Στο σημείο επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., με την συνδρομή του Στρατού, υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα, νέα φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου (10/7) στην περιοχή Σοφός του Ασπροπύργου, στην Αττική.

Η φωτιά είναι οριοθετημένη περιμετρικά, με διάσπαρτες εστίες στο εσωτερικό.

Επιχειρούν 45 Πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα εναέρια μέσα θα συνδράμουν ανάλογα με την εξέλιξη των πυρκαγιών και τις καιρικές συνθήκες.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν ξανά με πυρκαγιές

Για την Κυριακή συμφωνα με τη ΓΓΠΠ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • και Περιφέρεια Κρήτης.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share