Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε ο οικισμός Νημποριό - Συναγερμός στην χώρα λόγω ισχυρών ανέμων

Στέλνουν ακόμη και το ρωσικό «θηρίο» για την κατάσβεση

10 Ιουλίου 2021 15:30
Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε ο οικισμός Νημποριό - Συναγερμός στην χώρα λόγω ισχυρών ανέμων
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο έφερε η φωτιά, η οποία ξέσπασε το Σάββατο (10/7) στην Εύβοια και, συγκεκριμένα, στα Νέα Στύρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκκενώθηκε ο οικισμός Νημποριό μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και το μέτωπο κινείται προς τον οικισμό χωρίς να τον απειλεί άμεσα.

Φωτιά στην Εύβοια

Αυτή τη στιγμή στο σημείο, επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη ενώ σπεύσει και ρωσικό BERIEV-200.

«Ήρθαν τρία αεροπλάνα αλλά δεν μπορούν λόγω αέρα να κάνουν ρίψεις. Πρέπει να έρθουν ελικόπτερα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο evima.gr o Πρόεδρος της Κοινότητας Νέων Στύρων, Δημήτρης Τσούλης.

Θρίλερ στον Βαρνάβα Αττικής: Οι φλόγες ξεφεύγουν, απομακρύνθηκαν κάτοικοι, κάηκαν ζώα!

Μάχη με τις φλόγες κόντρα σε δυνατούς ανέμους, δίνουν οι Πυροσβέστες από το πρωί στον Βαρνάβα Αττικής.

Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ οι φλόγες καίνε δασική έκταση.

Η μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, που διαρκώς ενισχύεται, έχει οργανωθεί από την Πυροσβεστική, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα , έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το ρωσικό Beriev. Παράλληλα, μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.


Σύμφωνα με την ενημέρωση, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι, με την ανησυχία των κατοίκων να είναι έκδηλη. Μάλιστα, ορισμένοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Από την Πυροσβεστική πάντως αναφέρουν πως τα σπίτια δεν κινδυνεύουν, για την ώρα, από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι η φωτιά κινδυνεύει να ξεφύγει αν δεν παρέμβουν γρήγορα τα εναέρια μέσα.

Έτσι άρχισε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στον Βαρνάβα ξέσπασε στις 11.10. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο ethnos.gr και ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ. Όπως είπε: «Έκανε ένα "μπαμ" η κολώνα της ΔΕΗ και πήρε φωτιά αμέσως. Υπάρχουν δύο τρία σπίτια μαζί με το δικό μου και ένα κοτέτσι, μας έβγαλαν έξω αμέσως. Ήρθαν μέσα σε ένα τέταρτο πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και αεροπλάνα».

Όπως έγινε γνωστό, 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στη φωτιά στον Βαρνάβα. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, ενώ στο σημείο υπάρχει και ένα συντονιστικό ελικόπτερο. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν και τέσσερα αεροσκάφη. Πολύτιμη η συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ). Στο σημείο βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share