Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στον Βαρνάβα: Έτσι ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Ξεφεύγει η κατάσταση στην Αττική

10 Ιουλίου 2021 13:33
Φωτιά στον Βαρνάβα: Έτσι ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η φωτιά στον Βαρνάβα έχει προκαλέσει ανησυχία στις Αρχές, λόγω του πύρινου μετώπου που ξέσπασε το Σάββατο (10/7) και των ισχυρών ανέμων, που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς, με το έργο τους να είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν περίπου 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν με έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη να πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Η κατάσταση έχει χαρακτηριστεί προβληματική για το λόγο αυτό η Τροχαία έχει κλείσει ορισμένους δρόμους.

Συγκεκριμένα, διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων υπάρχει στην Επαρχιακή Οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου στο ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα και από το χωριό Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και το μέτωπο στο Πάτημα Ελευσίνας, με επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν και να ενισχύονται διαρκώς καθώς οι ισχυροί άνεμοι δεν είναι σύμμαχος και εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους. Η πυρκαγιά στην Ελευσίνα καίει χαμηλή βλάστηση.

Έτσι άρχισε η πυρκαγιά στο Βαρνάβα

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στον Βαρνάβα ξέσπασε στις 11.10. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στο ethnos.gr και ανέφερε ότι η φωτιά προκλήθηκε από κολώνα της ΔΕΗ. Όπως είπε: «Έκανε ένα "μπαμ" η κολώνα της ΔΕΗ και πήρε φωτιά αμέσως. Υπάρχουν δύο τρία σπίτια μαζί με το δικό μου και ένα κοτέτσι, μας έβγαλαν έξω αμέσως. Ήρθαν μέσα σε ένα τέταρτο πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής και αεροπλάνα».

Όπως έγινε γνωστό, 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στη φωτιά στον Βαρνάβα. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, ενώ στο σημείο υπάρχει και ένα συντονιστικό ελικόπτερο. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν και τέσσερα αεροσκάφη. Πολύτιμη η συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ). Στο σημείο βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share